Vloerverwarmingsbuis Lovak

Met vloerverwarmingsbuis van Lovak ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit en kun je zorgeloos genieten van je nieuwe vloerverwarmingssysteem. De PE-RT buizen zijn opgebouwd uit 5 lagen van verschillende materialen en hebben daardoor een hoge slijtvastheid en flexibiliteit, en zijn volledig zuurstofdichtheid. De buizen zijn gemakkelijk op maat te maken en te installeren, en zijn geschikt voor zowel natbouw- als droogbouwvloerverwarming. Vanzelfsprekend zijn de buizen voorzien van een KOMO-kwaliteitscertificering. Op deze pagina vind je ons assortiment aan Lovak vloerverwarmingsbuizen.

Vloerverwarmingsbuis informatie

Vloerverwarmingsbuis is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je vloerverwarmingssysteem. De buizen worden onder de vloer geïnstalleerd en werken als een radiator; warm water vanuit je warmtebron circuleert door de buizen waarna het zijn warmte afgeeft en je kamer opwarmt. Omdat de vloerverwarmingsbuizen na installatie vaak niet meer bereikbaar zijn is het van belang om met hoogwaardige materialen te werken. De vloerverwarmingsbuizen van Lovak zijn 5-laagse PE-RT buizen met een zuurstofdichte EVOH-laag. De zuurstofdichte laag wordt beschermd door de buitenste lagen van zeer duurzaam en slijtvast PE-materiaal en kan dus niet zomaar beschadigen. Door de opbouw van de buis blijft deze ook erg flexibel en is deze gemakkelijk in de juiste vorm neer te leggen en vast te maken. Voor meer achtergrondinformatie over vloerverwarmingsbuizen verwijzen we je graag naar onze technische informatiepagina over vloerverwarmingsbuis.

Benem levert vloerverwarmingsbuis van Lovak in alle veelvoorkomende afmetingen, meestal direct uit eigen voorraad. Daarnaast hebben we een zeer ruim assortiment met alle materialen en benodigdheden voor jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Onze ervaren en deskundige klantenservice staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden, ook tijdens de installatie.

Welke diameter vloerverwarmingsbuis heb ik nodig?

De standaardafmeting in vloerverwarmingsbuis voor woonhuizen is een buis met een diameter van 16mm. Deze kan, afhankelijk van de onderlinge buisafstand, gebruikt worden als hoofdverwarming. Voor droogbouw vloerverwarming wordt er vaak gebruikt gemaakt van een buis met een diameter van 14mm. Let op: om een goed functionerend vloerverwarmingssysteem te krijgen dient het systeem voor de specifieke ruimte ontworpen te worden. Welke buisdiameter er benodigd is hangt af van een aantal factoren waaronder het type vloerverwarming, de oppervlakte van de ruimte en buisafstanden. We adviseren dan ook om altijd eerst een gedetailleerd legplan te (laten) maken zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Ook hiermee zijn we je natuurlijk graag van dienst.