Draadmatten

Draadmatten worden gebruikt voor de bevestiging van vloerverwarmingsbuizen bij natbouw vloerverwarmingssystemen, soms in combinatie met zwaluwstaartplaten. Na het plaatsen van de draadmatten leg je de vloerverwarmingsbuis simpelweg over de staaldraden en maakt deze vast met tyraps, binders of vlechtdraad. Daarna kan de dekvloer over het geheel gestort worden en kun je genieten van vloerverwarming. Benem levert draadmatten in twee verlegafstanden en daarnaast een zeer uitgebreid assortiment aan gereedschap, installatiemateriaal en toebehoren voor het aanleggen van vloerverwarming. Op deze pagina vind je onze draadmatten.

Draadmatten informatie

Draadmatten zijn roosters van staaldraad welke gebruikt worden om vloerverwarmingsbuizen op vast te maken bij natbouw vloerverwarmingssystemen. De roosters hebben vaste afstanden tussen de staaldraden, dit wordt de verlegafstand genoemd. De verlegafstand is ook direct de afstand tussen de vloerverwarmingsbuizen. Je weet dus zeker dat de buizen altijd op dezelfde afstand van elkaar liggen. De draadmatten kun je direct op de basisvloer of zwaluwstaartplaten neerleggen (en indien gewenst op een laag isolerende folie). Vervolgens kunnen de vloerverwarmingsbuizen over de draadmatten worden uitgelegd en vastgemaakt met tyraps, binders of vlechtdraad. Als het gehele systeem opgebouwd is kan de dekvloer gestort worden. Na het drogen kan er een afwerkvloer worden neergelegd en is jouw nieuwe vloer voorzien van vloerverwarming.

Benem levert draadmatten van 2,1m bij 1,2m (2,52 vierkante meter) met verlegafstand 100mm en 150mm. Alle draadmatten worden gratis thuisbezorgd. Niet helemaal zeker wat je precies nodig hebt? Om je te helpen hebben we ook een aantal vooraf samengestelde vloerverwarming sets beschikbaar.

Welk gereedschap heb je nodig voor installatie van draadmatten?

Voor de installatie van draadmatten heb je in principe geen speciaal gereedschap nodig. Om de vloerverwarmingsbuizen aan de draadmatten vast te maken kun je gebruik maken van tyraps, binders of vlechtdraad. Als je kiest voor tyraps of binders dan kun je deze gemakkelijk met de hand bevestigen, maar dit is, zeker voor grotere ruimtes, wel een hoop werk. Om binders een stuk sneller te bevestigen kun je ook een stroppertang gebruiken. De snelste en gemakkelijkste manier om vloerverwarmingsbuizen aan draadmatten vast te maken is met behulp van vlechtdraad; hiervoor heb je wel een vlechtmachine nodig. Je kunt bij ons ook voordelig een vlechtmachine huren.

Welke alternatieven voor draadmatten zijn er?

Wil je een vloerverwarmingssysteem gaan opbouwen maar liever niet met draadmatten?. Je kunt vloerverwarmingsbuizen ook bevestigen op tackerplaten of noppenplaten. Beide manieren zijn geschikt voor natbouw vloerverwarming. Voor meer informatie over alle mogelijkheden en keuzes voor vloerverwarmingssystemen verwijzen we je graag naar onze informatiepagina’s over vloerverwarming.