Elektrische vloerverwarmingsets

Elektrische vloerverwarming is een comfortabele manier om te verwarmen. Deze systemen werken volledig op (groene) stroom; je hebt dus voor het verwarmen geen gas meer nodig. Elektrische vloerverwarming is door de simpele opbouw gemakkelijk te installeren en kan vaak ook zonder al teveel werk onder bestaande vloeren worden gerealiseerd. Benem levert complete elektrische vloerverwarming sets met daarin alle benodigdheden voor het installeren en aansluiten van jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Daarnaast staan we altijd klaar om je (tijdens installatie) van passend advies te voorzien.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Magnum vloerverwarming mat elektrisch
  Vanaf € 98,00 € 80,99
 2. Magnum Heatboard elektrische droogbouw vloerverwarmingsset
  Vanaf € 469,92 € 388,36
 3. Magnum Cable vloerverwarmingskabel elektrisch
  Vanaf € 334,00 € 276,03
 4. Magnum Foil elektrische vloerverwarmingsfolie
  Vanaf € 355,10 € 293,47
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

Elektrische vloerverwarmingsset informatie

Elektrische vloerverwarming is een innovatie op de installatiemarkt. Elektrische vloerverwarmingssystemen hebben vaak een lage minimale opbouwhoogte, hebben weinig onderdelen en zijn eenvoudig aan te leggen (zelfs onder bestaande vloeren). Na installatie maakt de slimme en zelflerende thermostaat het je vervolgens heel gemakkelijk: je hoeft (in de app of op de thermostaat) alleen de tijden aan te geven waarop je een warm huis wilt hebben en het systeem regelt de rest. Zo geniet je van een heerlijk wooncomfort.

Benem levert elektrische vloerverwarmingssystemen van het Nederlandse topmerk Magnum. Een elektrische vloerverwarmingsset is compleet en bevat alles wat je nodig hebt voor het aanleggen van jouw nieuwe elektrische vloerverwarmingssysteem. Heb je nog vragen over onze elektrische vloerverwarmingssets of kan je nog niet kiezen? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder en kunnen je van deskundig advies voorzien. Ben je op zoek naar meer informatie over vloerverwarmingssystemen? Bekijk dan onze pagina met technische informatie over vloerverwarming eens.

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming werkt in tegenstelling tot traditionele vloerverwarming, zonder warm water. Eén van de voordelen hiervan is dat er een stuk minder componenten nodig zijn en de aanleg van een elektrisch systeem dus erg eenvoudig is. Er zijn verschillende soorten elektrische vloerverwarmingssystemen verkrijgbaar, maar in de basis werken ze op dezelfde manier. In de vloerverwarming bevinden zich een hele hoop kleine elektriciteitsdraden met een hoge weerstand. Als hier vervolgens stroom doorheen komt warmen de draden door de weerstand op. Het opwarmen van de draden zorgt daarna weer voor het opwarmen van de vloer. De stroom in de draden (en daarmee de opwarming en temperatuur) wordt zeer nauwkeurig geregeld door een speciale controller; het gehele proces is dus erg veilig en efficiënt. Door de gelijkmatige verdeling van de elektriciteitsdraden warmt je ruimte erg comfortabel en snel op.

In welke situaties is elektrische vloerverwarming geschikt?

Daar kunnen we gemakkelijk op antwoorden: elektrische vloerverwarming is geschikt voor nagenoeg alle situaties en ruimtes. Of je nou vloerverwarming wilt aanleggen in een nieuwe gietvloer of een bestaande tegelvloer van vloerverwarming wilt voorzien; met ons uitgebreide assortiment is er voor elke situatie wel een geschikt product te vinden. Elektrische vloerverwarming kan zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming gebruikt worden. Hieronder geven we enkele voorbeelden van situaties en een daarvoor geschikt elektrisch vloerverwarmingssysteem.

Wil je graag in een grotere ruimte vloerverwarming aanleggen onder een (bestaande) laminaatvloer of vloer met een zachte vloerbedekking? Dan kun je het beste Magnum Heatboard gebruiken. Deze droogbouw vloerverwarmingsset is slechts 12mm hoog en kan direct onder een laminaatvloer geïnstalleerd worden. In combinatie met een egaliserende tussenvloer kan deze set ook onder een zachte vloerbedekking geplaatst worden. Voor kleinere ruimtes met een (bestaande) laminaat- of parketvloer is Magnum Foil ook een interessante optie. Als je vloerverwarming wilt aanleggen in een kleinere ruimte (tot 25m2) waar al een bestaande tegel- of afwerkvloer ligt (zoals een badkamer), is de slechts 4mm dikke Magnum Mat een goede keuze. Deze matten kunnen in de lijmlaag voor de nieuwe vloer verwerkt worden en maken het mogelijk om vloerverwarming te installeren zonder sloop- of freeswerk. Een elektrisch vloerverwarmingssysteem verwerken in een nieuwe cementdekvloer? Ook geen probleem. Kies dan voor de Magnum Cable. Deze flexibele kabel installeer je heel simpel op de basisvloer waarna de dekvloer eroverheen gegoten kan worden en je kunt genieten van comfortabele vloerverwarming. Natuurlijk is iedere situatie anders en kan het lastig kiezen zijn. We denken hierin graag met je mee.

Wat is de inhoud van een elektrische vloerverwarmingsset?

De elektrische vloerverwarmingssets van Benem worden compleet geleverd met alle benodigdheden voor de installatie en het aansluiten. De sets bevatten, afhankelijk van het type set, de elektrische warmtebron, een slimme Magnum Remote Control WiFi thermostaat, de vloersensor en buis voor de sensor, bevestigingsmaterialen en installatievoorschriften. Ook kun je bij sommige sets nog voor extra opties zoals een meegeleverde tussenvloer kiezen. Je bent dus in één keer voorzien van alle materialen en kunt direct aan de slag met het aanleggen van jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem.