Bouwdrogers

Een bouwdroger (ook wel luchtontvochtiger genoemd) zorgt ervoor dat vochtige ruimtes drogen door het vocht uit de lucht te halen. Bouwdrogers worden vaak gebruikt om ruimtes met waterschade, overstroomde ruimtes of vochtige kelders droog te krijgen en te herstellen. Maar ook voor het drogen van beton, metselwerk en andere stuc- en pleisterwerken is een luchtontvochtiger ideaal en kunnen droogtijden flink verkort worden. Benem levert bouwdrogers van professionele kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen en vaak direct uit voorraad. Bekijk op deze pagina ons assortiment.

Bouwdroger/luchtontvochtiger informatie

Een bouwdroger droogt de lucht in een ruimte door de lucht te laten circuleren en het aanwezige vocht in het apparaat te laten condenseren. De condens wordt vervolgens opgevangen in een intern reservoir of direct afgevoerd via een slang. De luchtontvochtiger herhaalt dit proces continu tot de lucht het gewenste vochtpercentage heeft en de ruimte weer droog is. Op deze manier kunnen ruimtes veel sneller gedroogd worden dan met alleen ventilatie en kun je, na bijvoorbeeld stucwerk of het gieten van een betonvloer, snel weer verder aan de slag. Ook ruimtes waar geen ventilatie mogelijk is, zoals een vochtige kelder, kunnen op deze manier gedroogd worden.

Benem levert hoogwaardige bouwdrogers van o.a. het topmerk Rems, met een hoge ontvochtigingscapaciteit en geschikt om 24 uur per dag veilig door te werken. Daarnaast leveren we een aantal handige accessoires voor o.a. het opvangen van condenswater en het meten van de vochtigheid van een materiaal. We leveren bijna altijd direct uit voorraad zodat je snel aan de slag kunt met je project. Daarnaast hebben we een deskundige klantenservice die je graag verder helpt met persoonlijk advies en antwoord op al je vragen.

Hoe gebruik je een bouwdroger?

Je wilt natuurlijk dat je bouwdroger de ruimte zo snel en efficiënt mogelijk gedroogd krijgt. Daarom is het van belang de bouwdroger op de juiste manier te plaatsen en te gebruiken. Ten eerste is het belangrijk om je bouwdroger zo te plaatsen dat deze vrij lucht kan aanzuigen en ook goed weer kan verspreiden; zet het apparaat dus bij voorkeur zo centraal mogelijk in de ruimte. Als de bouwdroger wordt gebruikt om meerdere aan elkaar verbonden kamers te drogen, dan dient deze in de grootste ruimte geplaatst te worden. Als er meerdere verdiepingen gedroogd moeten worden kan de luchtontvochtiger het beste op de begane grond neergezet worden. Je kunt ook gebruik maken van meerdere bouwdrogers, maar zorg er dan wel voor dat de apparaten ver uit elkaar geplaatst worden (bijvoorbeeld één per verdieping). Zo voorkom je dat droge lucht uit de ene droger aangezogen wordt in de andere droger. Om nog meer luchtcirculatie door de ruimtes te krijgen en dus sneller te kunnen drogen kun je ook gebruik maken van een of meerdere ventilatoren. Zorg tijdig voor het legen van het opvangreservoir van je bouwdroger of sluit een afvoerslang op het apparaat aan, zodat het apparaat continu kan blijven werken.