Vloerverwarmingsets

Met de complete vloerverwarmingsets van Benem heb je in één keer alle benodigdheden voor jouw vloerverwarmingssysteem in huis. Wij leveren vooraf samengestelde sets die perfect aansluiten op jouw situatie en wensen. Je kunt kiezen uit standaardsets, maar vanzelfsprekend helpen we je ook graag met het samenstellen van een specifieke vloerverwarmingsset. Daarnaast zijn we altijd bereikbaar voor hulp en deskundig advies tijdens de installatie. Wij beschikken over een zeer uitgebreide voorraad en leveren snel en gratis. Daarmee zijn we ook voor de professionele installateur een ideale partner.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
 1. Vloerverwarmingsset noppenplaat
  € 569,00
 2. Vloerverwarmingsset draadmat
  € 579,00
 3. Vloerverwarmingsset droogbouw
  € 799,00
 4. Vloerverwarmingsset open mat
  € 579,00
 5. Vloerverwarmingsset basis
  € 539,00
 6. vloerverwarmingsset tackerplaat
  € 519,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem wat in de vloer van een ruimte verwerkt zit. De benodigde warmte om de ruimte op de juiste temperatuur te krijgen komt dan dus uit de vloer in plaats van uit radiatoren. Hierdoor is de warmte zeer goed verdeeld over de gehele ruimte en ontstaat er een erg comfortabel gevoel (en dus nooit meer koude voeten). Vloerverwarming is dus zeer geschikt als hoofdverwarming. De ruimte warmt gelijkmatig op, waardoor een ruimte over het algemeen als warmer ervaren wordt. Vaak kun je dan zelfs de thermostaat enkele graden lager instellen dan bij radiatorverwarming, en toch dezelfde mate van comfort bereiken. Naast het extra comfort is dit ook duurzaam en levert dit natuurlijk ook nog een lagere gasrekening op. Het aanschaffen van vloerverwarming is daarmee in heel veel gevallen een interessante en energiezuinige optie. Omdat het vaak lastig is om te weten waar je moet beginnen, hebben we een aantal complete sets samengesteld om je op weg te helpen.

Vloerverwarmingsset informatie

Op deze pagina vind je al onze complete vloerverwarmingssets. Alle sets zijn geschikt (of kunnen geschikt gemaakt worden) voor gebruik met zowel CV/ketel als warmtepomp, en worden geleverd als pakket met alle benodigde (installatie)materialen en toebehoren, direct klaar voor de montage. Na het kiezen van een type set vul je de oppervlakte van jouw ruimte in, zodat het aantal groepen bepaald kan worden. Indien gewenst kunnen we ook een legplan verzorgen. Natuurlijk profiteer je altijd van gratis verzending en een snelle levering van jouw gehele vloerverwarming pakket.

Wij leveren zowel natbouwsets als droogbouwsets. Wat daartussen de verschillen zijn, dat lees je hieronder. Ben je op zoek naar meer informatie over vloerverwarming? Kijk dan eens op onze technische informatiepagina over vloerverwarming.

Wat is een vloerverwarmingssysteem natbouw?

Een natbouw vloerverwarmingssysteem is een systeem wat opgebouwd wordt op de betonnen vloer van een ruimte waarna er een dekvloer of egaline-laag overheen gestort wordt. De vloerverwarmingsbuizen komen dus permanent in de vloer te liggen. Een natbouw vloerverwarmingssysteem is dus een goede keuze voor nieuwbouwhuizen of als je bezig bent met een (grote) verbouwing.

Er zijn verschillende natbouwsystemen om uit te kiezen, op basis van: tackerplaten, noppenplaten of draadmatten. Ieder systeem heeft zo zijn voor- en nadelen, maar allen zijn van goede kwaliteit en zullen voor een heerlijk comfortabel huis zorgen.

Wat is een vloerverwarmingssysteem droogbouw?

Een droogbouw vloerverwarmingssysteem is een systeem wat opgebouwd wordt op een bestaande houten of betonnen vloer waarna er direct een afwerkvloer zoals parket of laminaat overheen gelegd kan worden. Met een tussenvloer is het ook mogelijk om een PVC- of tegelvloer te verlijmen. Er hoeft dus niks ingestort te worden en de leiding blijft bereikbaar. Een droogbouw vloerverwarmingssysteem heeft een minimale opbouwhoogte vanaf 17mm en kan dus vaak simpel worden toegepast zonder ingrijpende werkzaamheden. Bij aanschaf van een vloerverwarmingsset droogbouw verzorgen we, indien gewenst, een gratis legplan.

Wat is de inhoud van een vloerverwarmingsset?

Onze vloerverwarmingssets zijn helemaal compleet en bevatten alle benodigdheden voor jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Onze sets bestaan uit: een vloerverwarming verdeler met of zonder pomp, vloerverwarmingsbuis, basisplaten (in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het type set) en de benodigde wartels, bochten en randisolatie. Verder bieden we per set nog een aantal opties aan om de set helemaal naar jouw wensen aan te passen; je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof verdeler of RVS verdeler. Tevens adviseren we je om altijd een vuilafscheider mee te bestellen. Deze filtert schadelijke ijzerdeeltjes uit het leidingsysteem en verlengt de levensduur van je pomp aanzienlijk.  

Heb je een vraag, kom je er niet helemaal uit of voldoen de standaardsets niet aan je wensen? Neem dan even contact met ons op; onze klantenservice denkt graag met je mee! Je kunt via de website ook gemakkelijk een offerte aanvragen, deze krijg je dan binnen vier uur van ons.