Condenswaterpompen

Een condenswaterpomp is onmisbaar bij aircosystemen waar het condenswater van de airco niet direct in een afvoer kan stromen. De pomp zorgt ervoor dat het water naar de dichtstbijzijnde afvoer gepompt kan worden zodat de airco op de juiste manier kan werken. Door het compacte formaat van een condenswaterpomp kan deze vaak gemakkelijk weggewerkt worden, en door het lage geluidsniveau zal deze in de praktijk vaak niet hoorbaar zijn. Op deze pagina vind je ons assortiment aan condenswaterpompen en toebehoren.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
 1. Aspen Mini Aqua Silent condenswaterpomp
  € 139,34 € 115,16
 2. Aspen Mini Orange condenswaterpomp
  € 121,30 € 100,25 Vanaf € 109,18
 3. Aspen Max Hi-Flow condenswaterpomp
  € 108,03 € 89,28
 4. Condenswaterslang 9 x 6 - 50 m
  € 45,56 € 37,65
 5. Aspen Maxi Orange condenswaterpomp
  € 157,47 € 130,14
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina

Condenswaterpomp informatie

Een condenswaterpomp is een kleine pomp welke direct aangesloten wordt op de condenswaterafvoer van de binnenunit van een airconditioning. Met een condenswaterslang verbind je de pomp aan de dichtstbijzijnde (hoger gelegen) afvoer. De condenspomp is voorzien van een vloeistofreservoir met filter. Als het reservoir een bepaalde hoeveelheid gevuld is, zal de pomp het water automatisch gaan verpompen en wordt het door de afvoerslang afgevoerd. Op deze manier hoeft een airco niet meer in de buurt van een afvoer opgehangen te worden en ontstaat er meer vrijheid in het bepalen van de leidingroutes. Vanzelfsprekend zijn de condenswaterpompen voorzien van de juiste veiligheidsschakelingen en thermische beveiligingen. De pompen zijn erg compact en geluidsarm, en zijn daardoor gemakkelijk te plaatsen en overlastvrij.

Benem levert professionele condenswaterpompen van merken zoals Aspen en Sauermann. Ook voor condenswaterslangen, tweewegsplitsingen en andere aansluitmaterialen kun je bij ons terecht. Door onze grote eigen voorraad zijn de meeste artikelen vaak direct leverbaar. Onze technische specialisten beschikken over de juiste vakkennis en helpen je graag bij vragen of als je advies nodig hebt voor jouw project. Je kunt hiervoor gewoon contact opnemen met onze klantenservice.

Hoe kies ik een condenswaterpomp?

Je kiest gemakkelijk de juiste condenswaterpomp aan de hand van het vermogen van de airco. Een condenswaterpomp heeft een maximaal debiet wat samenhangt met het maximale koelvermogen van een airco. Op basis van het vermogen van de airco kun je dus gemakkelijk de juiste condenswaterpomp kiezen. Je vind deze gegevens op de productpagina’s van de pompen. Let bij het uitkiezen van de pomp ook op de locatie van de airco en de afvoer waar je het water naartoe wilt pompen. Een condenswaterpomp heeft een maximale aanzuig- en opvoerhoogte. Dat betekent dat de pomp niet hoger dan de maximale aanzuighoogte vanaf de airco geplaatst kan worden, en dat de pomp het water niet hoger dan de maximale opvoerhoogte kan verpompen. Horizontaal verpompen over grotere afstanden is meestal geen probleem.