Koelleidingen Geïsoleerd Armacell

Koelleidingen worden gebruikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld (split unit) airconditioning-systemen en warmtepompen en moeten van goede kwaliteit zijn om de grote drukken en temperatuurverschillen in de systemen aan te kunnen. Benem levert hoogwaardige koelleidingen van het topmerk Armacell, gemaakt van hoge zuiverheid koper, met 9 mm isolatie en brandtest klasse CL-s1, d0. De leidingen zijn verkrijgbaar als single leiding of als twin leiding in een lengte van 25 en 50 meter. De twin leidingen zijn gemakkelijk te scheiden en samen te voegen. Op deze pagina vind je ons assortiment aan geïsoleerde koelleidingen van Armacell Tubolit.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina

Koelleidingen Armacell informatie

De koelleidingen zijn gemaakt van een zuivere zacht uitgegloeide naadloos getrokken koperen leiding met een 9mm dikke isolatielaag van polyethyleen met gesloten celstructuur. De buis heeft een gladde inwendige afwerking waardoor er hoge stroomsnelheden bereikt kunnen worden en er weinig drukverlies optreedt. De schuimlaag zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie, en beperkt condensvorming en geluidsoverlast door rammelende leidingen. Deze leidingen hebben een brandtest klasse CL-s1, d0, bij brand ontwikkelt de isolatie van de leiding beduidend minder rook dan traditionele PE-producten. De koelleidingen zijn natuurlijk voorzien van de juiste certificeringen en zijn geschikt voor nagenoeg alle koelgassen zoals bijvoorbeeld R-410A, R407C en R32.

De koelleidingen kunnen als enkele en als dubbele uitvoering worden geleverd in o.a. diameters tussen 1/4” en 7/8” en kun je bestellen op rollen van 25 en 50 meter lengte. Staat de maat die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met onze klantenservice op, we helpen je graag verder.

Welke koppelingen zijn er voor airco leidingen verkrijgbaar?

Airco leidingen worden doorgaans aangesloten met (flare)wartels of soldeerkoppelingen. Dit zijn prima installatiematerialen en zorgen voor een goede aansluiting en een kwalitatief koelsysteem. Sinds kort is het daarnaast ook mogelijk om koelleidingen aan te sluiten met de perskoppelingen van Conex Bänninger Maxipro. Deze uitgebreide lijn aan perskoppelingen is speciaal gemaakt voor koelleidingen en is daarmee geschikt voor alle gangbare koudemiddelen en voor hogedruk-toepassingen tot 48 bar. De installatie van de perskoppelingen is een stuk simpeler en tot 3x sneller vergeleken met normale soldeerkoppelingen. Voor het persen van de perskoppelingen heb je alleen een perstang nodig en een persbek met BMP profiel van Rems. In onze webshop vind je al onze koppelingen voor koelleidingen.

Hoe werkt de montage van een koelleiding?

De koelleidingen worden geleverd op rol en kunnen simpelweg uitgerold en gemonteerd worden. Let op: koelleidingen dienen altijd door een vakkundig installateur (STEK gecertificeerd) geïnstalleerd te worden.