Meerlagenbuis

Meerlagenbuis (Alupex buis) wordt gebruikt als waterleiding voor drinkwater en CV-water en heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van metalen of koperen waterleidingen. Meerlagenbuis is opgebouwd uit meerdere lagen kunststof en aluminium, waardoor het feitelijk een 5-lagenbuis is. Door deze slimme constructie heeft de meerlagenbuis de voordelen van beide materialen: een licht gewicht en een grote mate van flexibiliteit gecombineerd met een grote sterkte en temperatuur- en drukbestendigheid. Meerlagenbuizen zijn met behulp van pers-, knel- of insteekkoppelingen snel en gemakkelijk te installeren. Wij leveren meerlagenbuis (en toebehoren) van drie topmerken.

Algemeen

De meerlagenbuizen van Henco, Multitubo en Pipelife Radopress zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor zowel drinkwater als CV-water. De buizen zijn dan ook allemaal voorzien van het Kiwa keurmerk. Ze kunnen dus direct gebruikt worden voor het aansluiten van bijvoorbeeld wastafels, een douche, een kraan en al het overige sanitair. De leidingen zijn opgebouwd uit verschillende lagen aluminium en kunststof en profiteren daardoor van de eigenschappen van beide materialen. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer sterk maar ook makkelijk te buigen. Dit geeft een hoop gemak tijdens de installatie en het aansluiten. De buizen zijn op rol of per meter te bestellen. Uiteraard leveren we ook fittingen, installatiemateriaal en toebehoren, en voorzien we je graag van deskundig advies.

Meerlagenbuis Henco

Henco is een Belgisch bedrijf met meer dan 25 jaar aan ervaring en expertise in installatiemateriaal, sanitair en leidingsystemen. Henco staat bekend om zijn topkwaliteit producten en heeft in meerlagenbuizen een uitgebreid assortiment. Ook hebben ze een groot assortiment aan perskoppelingen. Met een leidingsysteem van Henco ben je verzekerd van een gegarandeerd goed leidingsysteem wat vele jaren meegaat. Meer over Henco vind je hier.

Meerlagenbuis Multitubo

Multitubo is een oorspronkelijk Duits bedrijf en is leverancier van hoge kwaliteit leidingsystemen. Multitubo heeft een uitgebreid assortiment aan meerlagenbuizen en een nog grotere verscheidenheid aan koppelingen. Zo leveren ze naast perskoppelingen bijvoorbeeld ook handige insteekkoppelingen voor meerlagenbuizen.

De meerlagenbuizen en koppelingen van Multitubo zijn 1 op 1 uitwisselbaar met componenten van andere grote merken zoals Uponor, Uni Pipe, Wavin en K1. Voor de volledige informatie over de uitwisselbaarheid van de koppelingen verwijzen we je graag naar dit artikel. Meer over Multitubo vind je hier.

Meerlagenbuis Pipelife Radopress

Pipelife is een internationaal bedrijf uit Oostenrijk en staat bekend als marktleider op het gebied van duurzame kunststof leidingsystemen. Pipelife levert het Radopress-systeem, wat bestaat uit een assortiment aan professionele (maar voordelige) meerlagenbuizen. Daarnaast hebben ze een groot assortiment aan perskoppelingen voor hun meerlagenbuizen.

De producten van Pipelife Radopress zijn een goed en voordelig alternatief voor de producten van Henco. Ook kunnen de perskoppelingen van beide merken (afmetingen 16mm, 20mm en 26mm) met een persbek met hetzelfde persprofiel (TH) geperst worden. Meer over Pipelife Radopress vind je hier.

Meer informatie

Voor meer informatie over meerlagenbuizen en de bijbehorende koppelingen verwijzen we je naar dit artikel. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, onze klantenservice kan je van deskundig advies voorzien en helpt je graag!