Informatie | Vloerverwarming algemeen

Wat is vloerverwarming en hoe werkt het precies?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem wat in de vloer van een ruimte verwerkt zit. Alle benodigde warmte om de ruimte op te warmen komt dus vanuit de vloer. Dit geeft een zeer goed verdeelde warmteafgifte door de gehele ruimte en daarmee ook een erg comfortabel gevoel. De warmte kan op twee manieren worden geleverd: door water of door elektriciteit.

In het eerste geval bestaat het systeem uit een netwerk van buizen wat in de vloer verwerkt is. Daar doorheen stroomt warm water wat zijn warmte afgeeft terwijl het onder de vloer stroomt, waardoor de ruimte opwarmt. Dit soort systemen zijn in vele varianten verkrijgbaar en kunnen daardoor in nagenoeg alle ruimtes gelegd worden.

In het tweede geval bestaat het systeem uit een aantal flexibele netten met daarin verwarmingselementen, die in de vloer verwerkt zijn. Wanneer de verwarmingselementen opwarmen geven ze hun water af aan de ruimte. Deze systemen zijn vaak geschikt voor wat kleinere ruimtes of in huizen waar geen CV beschikbaar is.

Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van conventionele verwarming met behulp van radiatoren. Hierdoor kan de keuze voor vloerverwarming in veel gevallen erg interessant zijn. De voordelen op een rijtje:

  • Doordat de warmteafgifte over de gehele vloer verdeeld is warmt de ruimte gelijkmatig op wat een groot gevoel van comfort geeft;
  • Bij gebruik van vloerverwarming kan de thermostaat doorgaans 2 graden lager gezet worden dan bij gebruik van radiatoren, terwijl hetzelfde comfort ervaren wordt. Dit scheelt dus flink op de energierekening!
  • Bij gebruik van vloerverwarming zijn er geen radiatoren (en dus geen leidingen in het zicht) meer nodig wat een hoop ruimte bespaart;
  • Radiatoren verspreiden vaak een hoop stof door de ruimte, met vloerverwarming is dit een stuk minder;
  • Bij gebruik van vloerverwarming zijn koude voeten verleden tijd, zelfs in de winter.

Meer informatie over de verschillende systemen en de werking ervan vind je op deze pagina: Technische informatie vloerverwarming

Alles voor de professionele installateur

De experts van Benem hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en slim samenstellen van vloerverwarmingssystemen. We weten dus precies wat daarbij komt kijken en wat jij nodig hebt om van jouw project een succes te maken. Zo bieden we een compleet assortiment voor verschillende vloerverwarmingssystemen, zijn we altijd bereikbaar voor vragen en hulp en kunnen we indien gewenst zelfs een legplan verzorgen, zoals te zien in Figuur 1.

Naast verkoop en ondersteuning voor particulieren zijn we volledig uitgerust om de professionele installateur van alle benodigdheden te voorzien. We hebben een groot assortiment aan vloerverwarmingsmaterialen van uitstekende kwaliteit, en altijd ruim op voorraad. Snel geleverd, of direct klaar om af te halen bij onze locatie in Alphen a/d Rijn. Is er geen standaardoplossing beschikbaar? Ook dan denken we natuurlijk graag met je mee!

Hieronder een kleine greep uit ons voorraadassortiment:

Naast een grote voorraad hebben we ook veel technische knowhow in huis en staan we altijd voor je klaar om je te ondersteunen bij vragen over bijvoorbeeld materiaalkeuzes, installatie of afwerking. En heb je met spoed onderdelen nodig? Geen probleem, dat regelen we. Als professionele partner zorgen wij dat jouw werk nooit stil komt te liggen. Afgesproken.

Zakelijke klanten kunnen bij ons gebruik maken van een speciaal zakelijk bestelaccount. Hiermee kom je in aanmerking voor extra kortingen in onze webshop. Een zakelijke account kan hier worden aangevraagd.

Figuur 1 - Voorbeeld legplan van Benem


Het is niet toegestaan bovenstaande informatieve tekst te gebruiken voor commerciële doeleinden en of publicatie zonder schriftelijke toestemming van Benem.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.