Badkamerradiatoren

Badkamerradiatoren zijn radiatoren die niet alleen voor een heerlijk warme en comfortabele badkamer zorgen, maar door hun luxe design de ruimte ook een stijlvolle uitstraling geven. Daarnaast zijn ze zo ontworpen dat je er gemakkelijk gebruikte handdoeken overheen kunt hangen, zodat deze weer snel droog zijn. De radiatoren zijn voorzien van een speciale coatinglaag die bestand is tegen het vocht in de badkamer. Benem levert een assortiment aan badkamerradiatoren van het topmerk Radson, waar je altijd 10 jaar garantie op krijgt. Op deze pagina vind je ons assortiment.

Badkamerradiatoren informatie

De badkamerradiatoren van Radson zijn de perfecte mix tussen functionaliteit en design. Naast het efficiënt opwarmen van je badkamer en het drogen van je handdoeken (ze worden daarom ook wel handdoekradiatoren genoemd), geven deze radiatoren ook nog eens een luxe uitstraling aan de ruimte. Precies wat je nodig hebt dus, voor je nieuwe badkamer of om je bestaande badkamer eens een upgrade te geven.

De radiatoren kunnen worden gebruikt als hoofdverwarming voor de badkamer of als bijverwarming naast vloerverwarming. Ze zijn geschikt voor verticale montage en zijn verkrijgbaar met een midden-onder-aansluiting of met een zij-aansluiting. Ze worden inclusief bevestigingsmateriaal geleverd, maar exclusief aansluitmateriaal. Zorg er dus wel voor dat je ook het juiste aansluitmateriaal nog even in huis haalt. Door onze ruime voorraad heb je je nieuwe radiator snel in huis en profiteer je (bij bestellingen vanaf €100) van gratis levering.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

In tegenstelling tot een paneelradiator heeft een designradiator voor de badkamer geen platen en convectoren en heeft het dus ook geen T-nummer (zoals bijvoorbeeld T21 bij een paneelradiator). Badkamerradiatoren hebben alleen een aanduiding van hun vermogen, en kunnen dus aan de hand daarvan worden uitgekozen. Hieronder laten we een simpele basisberekening zien waarmee je kunt uitrekenen welke radiator je nodig hebt in jouw badkamer.

Als eerste reken je de inhoud van je badkamer uit door de lengte, breedte en hoogte (in meters) met elkaar te vermenigvuldigen. Een badkamer van 3 meter lang, 3 meter breed en 2,5 meter hoog heeft dus een inhoud van 3m x 3m x 2,5m = 22,5m3. De aanbevolen temperatuur voor badkamers is 24 graden; dat komt gemiddeld overeen met 93 Watt per kubieke meter. Om de benodigde capaciteit voor je radiator te berekenen vermenigvuldig je dus de inhoud van jouw badkamer met 93. In het voorbeeld wordt dat: 22,5m3 x 93W/m3 = 2092,5W. Dit getal laat zien hoeveel vermogen er totaal benodigd is voor de badkamer verwarming. Je kunt aan de hand van dit getal dus de juiste radiator(en) voor jouw badkamer uitkiezen. Natuurlijk kun je, afhankelijk van je persoonlijke wensen en gewenste temperatuur, ook voor iets meer of minder vermogen kiezen. Let goed op dat het berekende vermogen geldt voor de gehele ruimte; als er dus naast de badkamerradiator al vloerverwarming of een andere radiator aanwezig is, kun je dus een kleinere badkamerradiator uitkiezen.

Informatie over designradiatoren nodig?

Heb je nog vragen over (design/badkamer)radiatoren of kom je er nog niet helemaal uit met het kiezen van het juiste type? Neem dan vrijblijvend contact met ons op; onze klantenservice kan je van deskundig advies voorzien en helpt je graag.