Wandconsoles

Om de buitenunit van een airco of warmtepomp aan de buitenmuur te monteren gebruik je een wandconsole. De wandconsole houdt de unit stevig op zijn plek en zorgt ervoor dat deze dichtbij de binnenunit gemonteerd kan worden. Zo hoeven er dus geen lange leidingen langs de muur te worden aangelegd maar kunnen de binnen- en buitenunit bijna direct op elkaar worden aangesloten. Door gebruik te maken van trillingsdempers tussen de buitenunit en de console ontstaat er geen geluidsoverlast meer door trillingen. Bekijk op deze pagina ons assortiment aan wandconsoles.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
 1. Fischer KSU S wandconsole 600 staal verzinkt
  Special Price € 74,02 € 61,17 was € 87,07 Vanaf € 60,95
 2. Fischer KSU S wandconsole 450 staal verzinkt
  Special Price € 67,18 € 55,52 was € 79,04 Vanaf € 55,32
 3. Fischer KSU S wandconsole 500 staal verzinkt
  Special Price € 68,86 € 56,91 was € 81,01 Vanaf € 48,61
 4. Armacell wandconsole 700 x 465 - 140 kg
  € 41,95 € 34,67
 5. Armacell wandconsole 550 - 200 kg
  € 60,02 € 49,60
 6. Fischer KLIMA wandconsole 420 staal waterpas
  € 61,60 € 50,91
 7. Fischer KLIMA wandconsole 400 staal
  € 51,64 € 42,68
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina

Wandconsoles informatie

Een wandconsole (ook wel muurbeugel genoemd) bestaat uit een sterk stalen frame met horizontale en verticale rails. De verticale rails worden met de juiste tussenafstand aan de wand gemonteerd. De horizontale rails kunnen op de juiste hoogte worden afgesteld waarna de buitenunit van de klimaatinstallatie erop gemonteerd kan worden. Voor het beste resultaat maak je hierbij gebruik van trillingsdempers; deze zorgen ervoor dat de trillingen vanuit de unit geen geluidsoverlast in huis veroorzaken. Wandconsoles zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen en met verschillende draagvermogens. Sommige wandconsoles zijn voorzien van extra opties; zoals bijvoorbeeld een ingebouwde waterpas voor gemakkelijke montage.

Bij Benem kun je kiezen uit een ruim assortiment aan wandconsoles en daarnaast hebben we ook alle bijbehorende aansluit- en bevestigingsmaterialen. Omdat we de meeste artikelen zelf op voorraad hebben kunnen we erg snel leveren en kun je dus snel aan de slag met jouw project. Heb je nog vragen? Neem dan snel en vrijblijvend contact op met onze vakkundige klantenservice, we helpen je graag verder.

Welke wandconsole heb ik nodig?

Bij het uitkiezen van een wandconsole dien je met twee zaken rekening te houden; allereerst het gewicht van de unit die je er op wilt plaatsen, en ten tweede met de afmetingen van de unit. Het is belangrijk dat de wandconsole het juiste draagvermogen heeft om een goede ondersteuning te kunnen bieden voor de buitenunit. In de praktijk zijn buitenunits van bijvoorbeeld een single-split airco niet zo zwaar en zijn de meeste wandconsoles al snel geschikt. Buitenunits van een warmtepomp zijn wat zwaarder, controleer hierbij dus goed of de wandconsole geschikt is en kies bij twijfel een wandconsole met een hoger draagvermogen. Om te controleren of de wandconsole de juiste afmetingen voor de buitenunit heeft vergelijk je simpelweg de maximale afmetingen van de console met de daadwerkelijke afmetingen van de unit. Houd hierbij rekening met de voorschriften van de fabrikant van de buitenunit; vaak wordt er een minimale hoeveelheid afstand tussen de muur en de unit aanbevolen voor een goede luchtstroom. Ook kan het zijn dat er nog wat ruimte voor leidingen benodigd is. Kies dus bij twijfel voor een iets grotere wandconsole.