Vloerverwarming vloerfreesschijven

Met een vloerfreesschijf (in een vloerverwarmingsfreesmachine) kun je sleuven frezen in bestaande vloeren zoals beton- of cementvloeren om vloerverwarmingsbuizen in te leggen. Door sleuven te frezen maak je precies genoeg ruimte voor een vloerverwarmingsbuis en laat je de rest van de vloer intact. Je legt zo gemakkelijk vloerverwarming aan in een bestaande vloer zonder intensieve sloopwerkzaamheden. Benem levert vloerfreesschijven van topmerken zoals Beilenfeld en Carat in verschillende maten en voor alle soorten vloeren. Kies de juiste vloerfreesschijf en met onze snelle levering kun je zo aan de slag.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
 1. Messen 17 tbv freesblad Fermacell
  € 217,80 € 180,00
 2. Messen 15 tbv freesblad Fermacell
  € 157,30 € 130,00
 3. Freesblad Fermacell
  € 239,00 € 197,52
 4. Inbussleutel tbv schroef Fermacell
  € 1,51 € 1,25
 5. Schroef tbv messen Fermacell
  € 0,54 € 0,45
 6. FlooriQ vloerfreesschijf 120 x 17 Fermacell
  € 120,19 € 99,33
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina

Vloerfreesschijf informatie

Voor het gemakkelijk maken van sleuven in een bestaande beton- of cementvloer en het infrezen van vloerverwarming maak je gebruik van een vloerverwarmingsfreesmachine met daarin een vloerfreesschijf. Je leidt de machine simpelweg langs een vooraf bepaalde route door de ruimte en maakt zo precies genoeg ruimte voor de vloerverwarmingsbuis. Je hoeft dus niet de gehele vloer eruit te slopen om vervolgens de vloerverwarmingsbuis aan te leggen en een nieuwe vloer te storten. Doordat de vloerverwarmingsbuis in sleuven aan de oppervlakte van de vloer ligt zal je ruimte sneller en efficiënter opwarmen.

Vloerfrees schijven zijn speciaal ontworpen en worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierdoor zijn de schijven geschikt om harde en grove materialen zoals beton en cement gemakkelijk weg te frezen en (bij juist gebruik) weinig te slijten. De schijven zijn uitgebalanceerd voor moeiteloos freeswerk van hoge kwaliteit. De vloerfreesschijven hebben een breedte van 17mm (voor 16mm vloerverwarmingsbuis, dit is de standaard) of 15mm (voor 14mm vloerverwarmingsbuis). Benem levert hoogwaardige vloerfreesschijven van vooraanstaande merken zoals Beilenfeld en Lovak. We hebben schijven voor alle soorten vloeren, waaronder ook Fermacell vloeren. We leveren meestal direct uit voorraad zodat jij snel aan de slag kunt met je project. Heb je vragen of twijfel je welke vloerfreesschijf je nodig hebt? Neem dan snel en vrijblijvend contact op met onze deskundige klantenservice, we helpen je graag.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een vloerfreesschijf?

Als je een vloerfreesschijf nodig hebt is het belangrijk om bij de aanschaf op een aantal punten te letten. Vloerfreesschijven zijn niet goedkoop; je wilt dus zeker zijn van een goede aankoop en van uitstekende kwaliteit.

Zorg dat je goed weet welk type schijf je nodig hebt voor de vloerverwarmingsfreesmachine waarmee je gaat werken. Hierbij is het vooral belangrijk dat de buitendiameter van de vloerfreesschijf in de machine past en de asgatdiameter overeen komt met de asdiameter van de machine. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste machine (voor sommige extra harde vloeren heb je bijvoorbeeld een krachtstroommachine nodig). Kies een schijf met de juiste hardheid voor de vloer die je wilt frezen zodat je frees optimaal kan werken en niet overmatig slijt. De kwaliteit van het materiaal van de schijf is bepalend voor de algehele kwaliteit. Zorg er daarom voor dat je kiest voor een diamantschijf / diamant vloerfreesschijf zodat je verzekerd bent van een lange levensduur. Heb je advies nodig bij de aanschaf van een vloerfreesschijf? Je kunt altijd contact met ons opnemen.