Metalen buizen koper

Koperen leidingen worden al vele jaren gebruikt en zijn in bijna alle huizen en gebouwen wel terug te vinden. Dat is niet gek, want deze veelzijdige buizen zijn geschikt als gas-, water- en CV-leiding en zijn daarnaast ook nog eens gemakkelijk te installeren. Ook zijn er allerlei soorten koppelingen waarmee de koperen buizen aan elkaar verbonden kunnen worden. Een koperen leiding is daarmee in heel veel gevallen een goede keuze. Benem levert een breed assortiment aan koperen leidingen en toebehoren direct uit voorraad.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
 1. Koper buis 12 x 1,0
  Vanaf € 13,38 € 11,06
 2. Koper buis 15 x 1,0
  Vanaf € 16,48 € 13,62
 3. Koper buis 22 x 1,1
  Vanaf € 26,16 € 21,62
 4. Koper buis 28 x 1,2
  Vanaf € 37,62 € 31,09 Vanaf € 0,00
 5. Koper buis 35 x 1,5
  Vanaf € 57,62 € 47,62 Vanaf € 0,00
 6. Koper buis 42 x 1,5
  Vanaf € 69,65 € 57,56
 7. Koper buis 54 x 1,5 | 5 m
  € 282,00 € 233,06
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Koperen leidingen informatie

Koperen leidingen, ook wel roodkoperen leidingen genoemd, zijn erg bekend vanwege hun brede toepasbaarheid en gemakkelijke installatie. Of je nou een water- of gasleiding wilt aanleggen, of een buis voor je CV-systeem of verwarming nodig hebt, een koperen leiding kan bijna altijd toegepast worden.

De koperen buizen zijn verkrijgbaar vanaf 1 meter lengte (en per meter) en in de diameters: 12mm, 15mm, 22mm, 28mm en 35mm. De buizen kunnen tot 5 meter lengte gewoon bezorgd worden. We hebben alle koperen leidingen op voorraad en kunnen dus snel leveren. Daarnaast hebben we een ruim assortiment aan toebehoren en installatiemateriaal wat je gemakkelijk mee kunt bestellen zodat je direct alle benodigdheden in huis hebt.

Welke koppelingen zijn er voor koperen leidingen?

Eén van de voordelen van koperen leidingen is het installatiegemak: ze kunnen namelijk snel en simpel worden aangesloten met een aantal verschillende soorten koppelingen. De bekendste is de knelkoppeling; hierbij wordt de leiding in de koppeling geschoven waarna de koppeling met simpel handgereedschap strak aangedraaid wordt. Een ander bekend type koppeling is de perskoppeling. Deze wordt om de buis geschoven waarna de koppeling met een perstang geperst wordt en direct en permanent vast zit. Natuurlijk is er ook nog de soldeerkoppeling. Hierbij wordt de leiding na het inbrengen in de koppeling doormiddel van solderen permanent aan de koppeling verbonden. Voor iedere situatie kun je de juiste fitting kiezen en zo gemakkelijk een leidingsysteem met koperen leiding opbouwen.

Let op dat je koppelingen van het juiste materiaal voor de toepassing kiest: voor drinkwaterleidingen moet je fittingen van koper of messing gebruiken. Voor CV-leidingen kun je kiezen voor fittingen van zowel verzinkt staal, koper als messing. Daarnaast is het belangrijk dat de koppeling geschikt is voor het medium (water/gas) door de buis stroomt, zo voorkom je lekken.

Hoe installeer je een koperen buis?

Koperen buizen kunnen gemakkelijk geïnstalleerd worden. De rechte stukken kunnen naar wens langs een muur of plafond geleid worden. Gebruik voor het vastmaken bij voorkeur goede beugels of zadels, zodat de leiding veilig en stevig vast zit en niet kan gaan rammelen.  Een vuistregel is dat je voor warmwaterleidingen ongeveer elke 50cm een beugel dient te plaatsen, voor koudwaterleidingen is dit ongeveer elke 100cm. In hoeken of voor bochten heb je twee opties: je kunt twee leidingen aan elkaar verbinden met behulp van één van bovengenoemde soorten koppelingen. Daarnaast kun je koperen leidingen met behulp van een buigijzer ook gemakkelijk in een nette bocht buigen. Let er hierbij wel op dat je een buigijzer met de juiste diameter en buigradius gebruikt. Buig een koperen leiding nooit met de hand; dit geeft een grote kans op het knikken van de leiding, waarna deze niet meer gebruikt kan worden.