Persbekken

De persbekken van Rems behoren tot de topklasse van professioneel gereedschap. De van speciaal gehard staal vervaardigde bekken zijn zeer nauwkeurig afgewerkt en staan garant voor vele jaren trouwe dienst. Eén van de voordelen van de persbekken van Rems is dat er voor nagenoeg ieder leidingsysteem een aantal goedgekeurde persbekken bestaat. Zo ben je na aanschaf van een Rems perstang zeker dat je aan ieder leidingsysteem kunt werken, je hebt alleen de juiste persbek nodig. In Nederland is Benem dé leverancier voor al jouw Rems gereedschappen. We hebben een zeer uitgebreid assortiment en hebben nagenoeg alle persbekken altijd op voorraad.

Persbek informatie

Persbekken van het Duitse merk Rems zijn er in verschillende vormen, soorten en maten. Natuurlijk hebben ze een aantal overeenkomsten: het hoogwaardige geharde staal waarvan ze gemaakt zijn, de precieze afwerking en de algehele degelijkheid van de gereedschappen. Maar wat is dan het verschil?

Het voornaamste onderscheid tussen de verschillende persbekken is de maat: voor een grote Rems perstang gebruik je een Rems persbek, en voor een Rems mini-press perstang gebruik je een Rems mini persbek. Er is geen verschil in functionaliteit tussen de twee soorten; alleen een grote Rems persbek heeft een grotere maximale leidinggrootte die geperst kan worden dan met een Rems mini persbek. Houd dus goed in de gaten dat je het juiste type persbek kiest voor jouw perstang.

Verder heeft iedere persbek een persprofiel (of typecode) waarmee achterhaald kan worden voor welk leidingsysteem (van verschillende merken) de persbek geschikt is, en een maat die aangeeft welke leidingdiameter er met de betreffende persbek geperst kan worden.

Wat voor types persbekken zijn er?

Naast de standaard persbekken en mini-press persbekken voor perskoppelingen heeft Rems ook een range aan handige bekken voor specifieke situaties of andere klussen: Er zijn persbekken waarmee je onder een hoek tot 45 graden kunt werken; knipbekken waarmee je kabels of draadeinden kunt doorknippen en persbekken waarmee je kabelschoenen aan kabels kunt persen. Deze vind je bij ons persgereedschap. Nagenoeg alle bekken zijn direct leverbaar.

Een koffer voor iedere persbek

Omdat een persbek een kostbaar gereedschap is dat je graag in een goede staat wilt houden, is het van belang om het goed op te kunnen bergen en veilig te kunnen vervoeren. Om die reden leveren we ook verschillende koffers die speciaal gemaakt zijn voor Rems persbekken. We hebben stevige stalen koffers en handige L-boxxen.

Meer informatie over persgereedschap

Voor meer informatie over persbekken en de andere persgereedschappen van Rems verwijzen we je naar onze informatiepagina over Rems. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Onze klantenservice kan je van deskundig advies voorzien en helpt je graag!