Persringen

Naast kwalitatieve persbekken levert Rems ook een assortiment aan hoogwaardige persringen. Persringen hebben dezelfde functionaliteit en kwaliteit als persbekken maar zijn speciaal gemaakt voor o.a. bepaalde specifieke persprofielen en grotere leidingdiameters. Ook voor speciale toepassingen zoals het persen onder een hoek maak je gebruik van een persring. Zoals je van Rems gewend bent is er voor zo goed als ieder leidingsysteem een goedgekeurde persring en kies je gemakkelijk de juiste persring voor jouw perstang aan de hand van de profielcode. Op deze pagina vind je ons assortiment aan normale persringen.

Persringen informatie

Persringen worden, net als persbekken, gebruikt voor het persen van koppelingen aan (meerlagen)buizen en leidingen. Zowel de persbekken als persringen van Rems worden vervaardigd uit hoogwaardig gehard staal en staan garant voor vele jaren trouwe dienst. Rems heeft voor nagenoeg alle leidingsystemen één of meerdere goedgekeurde persringen of persbekken. Voor meer informatie over Rems persgereedschap verwijzen we je graag naar onze speciale Rems informatiepagina. Waar je voor de kleinere leidingdiameters doorgaans gebruik maakt van een persbek, heb je bij grotere leidingen, bepaalde persprofielen en leidingen waar je onder een hoek moet persen een persring nodig. De functionaliteit is verder hetzelfde: de persring dient op de juiste manier over de perskoppeling geplaatst te worden (terwijl deze op de goede plek over de buis geschoven is) waarna de koppeling aan de leiding kan worden geperst. Op deze manier installeer je snel een kwalitatief leidingsysteem en ben je zeker van lekvrije verbindingen. 

In Nederland en België is Benem dé gespecialiseerde leverancier voor al jouw Rems persgereedschappen. We hebben jarenlange kennis en uitgebreide ervaring en voorzien je dan ook graag van deskundig advies. Door ons uitgebreide assortiment en grote voorraad kunnen we jouw nieuwe gereedschappen altijd snel leveren.

Hoe kies ik de juiste persring?

Door het grote aanbod en de verschillende profielcodes lijkt het uitkiezen van de juiste Rems persring op het eerste gezicht misschien lastig. Als je eenmaal weet hoe het werkt is het erg gemakkelijk en daarom helpen we je graag op weg. Er zijn een paar zaken waar je op moet letten bij aanschaf van persgereedschap: het persprofiel, de afmeting en de aansluiting op jouw perstang. Allereerst het persprofiel; deze wordt bepaald door het leidingsysteem waar je aan gaat werken. Ieder leidingsysteem heeft één of meerdere persprofielen waarmee koppelingen kunnen worden aangeperst. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar onze informatiepagina over persprofielen. Als je weet welk persprofiel je nodig hebt dan kun je de juiste persring uitzoeken aan de hand van de leidingdiameter. Dit wijst zich meestal vanzelf omdat er per persprofiel persringen voor verschillende diameters beschikbaar zijn. Let op: persringen kunnen niet direct op een perstang gemonteerd worden, je hebt hiervoor altijd een adapter nodig. Aan de hand van dit overzicht in de Rems catalogus kies je gemakkelijk de juiste adapter.