Voordat begonnen wordt met het leggen van de vloerverwarming dient langs alle wanden de randisolatie te worden geplaatst, dit kan gemakkelijk met spuitlijm. Ook is het mogelijk randisolatie te leveren met een plakstrip of foliestrook.

Noppenplaten

Noppenplaten zijn eenvoudig aan elkaar te klikken, waardoor er snel gewerkt kan worden. Hierna kan de rol vloerverwarmingsbuis voor de voet uitgerold worden en met de voet in de noppenplaat worden geklikt. Er is slechts 1 persoon nodig voor het leggen van deze vloerverwarming. Voor de installatie van vloerverwarming met een noppenplaat is geen speciaal gereedschap nodig.Voor en na het leggen van de buis is het volledige systeem nog voorzichtig beloopbaar.

Tackerplaten

Tackerplaten zijn eenvoudig naast elkaar te leggen, wat zeer snel gaat. Hierna kan de rol vloerverwarmingsbuis voor de voet uitgerold worden en met het tackerapparaat op de tackerplaat worden geniet. Op een tackerplaat is elke verlegafstand mogelijk, er is een schaalverdeling om de 5 cm op de plaat gedrukt. Er is slechts 1 persoon nodig voor het leggen van deze vloerverwarming. Voor de installatie van vloerverwarming met een tacker is buiten een tackerapparaat geen speciaal gereedschap nodig. Een tackerapparaat is ook bij ons te huur.

Draadmatten

Draadmatten zijn eenvoudig aan elkaar te bevestigen met de bijgeleverde kabelbinders of draadmat binders. Hierna kan de rol vloerverwarmingsbuis voor de voet uitgerold worden en met de bijgeleverde kabelbinders of draadmat binders vastgemaakt worden aan de draadmat. Er is slechts 1 persoon nodig voor het leggen van deze vloerverwarming. Ook is het mogelijk bij ons een vlechtmachine te huren, hiermee monteer je de buis aanzienlijk sneller en makkelijker, fijn als het een groot oppervlakte betreft.

Droogbouw

Na het plaatsen van de randisolatie worden de droogbouw systeem- en combiplaten verlijmd op de ondergrond met de meegeleverde lijm. Vervolgens klik je de buis in de groeven. Hierop plaats je indien van toepassing het heat-foil. Als je voor de Jumpax Basic tussenvloer gekozen hebt dan wordt deze zwevend op het heat-foil geplaatst. Als je hebt gekozen voor de belastingspreidende laag dan wordt deze rechtstreeks op het droogbouw systeem verlijmd. Een volledige installatie instructie kan je hier vinden. 

Verdeler

Met de vloerbochten kan de vloerverwarmingsbuis netjes vanaf de vloer naar de verdeler gebogen worden. De vloerverwarmingsbuizen worden aangesloten op de vloerverwarming verdeler, knip de buis op maat met een buiskniptang, en ontbraam deze met een ontbramer. Plaats hierna de wartelset op de buis, eerst de wartel, dan de knelring en vervolgens de tule (onderdeel met o-ringen) . Vervolgens kan de buis bevestigd worden aan de verdeler. Let op dat de pomp nooit draait wanneer het systeem niet is gevuld met water, de pomp kan hierdoor beschadigd raken. Ontlucht de verdeler met de aanwezige ontluchter op de verdeler. De verdeler kan aangesloten worden op de retour en aanvoerkraan aan de bovenkant van de verdeler. Doe dit met bijvoorbeeld een puntstuk. Een standaard vloerverwarming verdeler heeft een aanvoertemperatuur nodig van ten minste 60 °C. Dit is nodig omdat dit een mengverdeler is, wanneer de aanvoertemperatuur lager is zal de vloer minder goed opwarmen. Bij de Lovak vloerverwarming verdeler kan je wel een drukverschilregelaar plaatsen om de verdeler geschikt te maken voor lagere aanvoertemperaturen. 

Test voordat de afwerkvloer wordt geplaatst altijd of de buizen waterdicht zijn door er met water druk op te zetten en gedurende een tijd te controleren of de druk hetzelfde blijft en er geen lekkages zijn. Voor het testen kan je bijvoorbeeld een afpersapparaat gebruiken.

Heb je nog vragen?

Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie hebben, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.