Informatie | Vloerverwarming installatie

Voordat begonnen wordt met het leggen van de vloerverwarming dient langs alle wanden de randisolatie te worden geplaatst, dit kan met af en toe een beetje kit, of een spijkertje. Ook is het mogelijk randisolatie te leveren met een plakstrip of foliestrook. Neem hiervoor contact op, dan sturen we je binnen 1 werkdag een aangepaste offerte.

Noppenplaten

De noppenplaten zijn eenvoudig aan elkaar te klikken, waardoor er snel gewerkt kan worden. Hierna kan de rol vloerverwarmingsbuis voor de voet uitgerold worden en met de voet in de noppenplaat worden geklikt. Er is slechts 1 persoon nodig voor het leggen van deze vloerverwarming. Voor de installatie van vloerverwarming met een noppenplaat is geen speciaal gereedschap nodig.Voor en na het leggen van de buis is het volledige systeem nog beloopbaar.

Draadmatten

Draadmatten zijn eenvoudig aan elkaar te bevestigen met de bijgeleverde kabelbinders of draadmat binders. Hierna kan de rol vloerverwarmingsbuis voor de voet uitgerold worden en met de bijgeleverde kabelbinders of draadmat binders vastgemaakt worden aan de draadmat. Er is slechts 1 persoon nodig voor het leggen van deze vloerverwarming.

Ook is het mogelijk bij ons een vlechtmachine te huren, hiermee monteer je de buis aanzienlijk sneller en makkelijker. Fijn als het een groot oppervlakte betreft.

Tackerplaten

Vervolgens kunnen de tackerplaten geplaatst worden, deze zijn eenvoudig naast elkaar te leggen, wat zeer snel gaat. Hierna kan de rol vloerverwarmingsbuis voor de voet uitgerold worden en met het tackerapparaat op de tackerplaat worden geniet. Op een tackerplaat is elke verlegafstand mogelijk, er is een schaalverdeling om de 5 cm op de plaat gedrukt. Er is slechts 1 persoon nodig voor het leggen van deze vloerverwarming. Voor de installatie van vloerverwarming met een tacker is buiten een tackerapparaat geen speciaal gereedschap nodig. Een tackerapparaat is bij ons te huur.

Droogbouw

Tegen de muren plaats je eerst de meegeleverde randisolatie. Vervolgens worden de droogbouw systeem- en combiplaten verlijmd op de ondergrond met de meegeleverde lijm. Vervolgens klik je de buis in de groeven. Hierop plaats je indien van toepassing het heat-foil.

Als je voor de Jumpax Basic tussenvloer gekozen hebt dan wordt deze zwevend op het heat-foil geplaatst. Als je hebt gekozen voor de belastingspreidende laag dan wordt deze rechtstreeks op het droogbouw systeem verlijmd. 

Verdeler

Met de vloerbochten kan de vloerverwarmingsbuis netjes vanaf de vloer naar de verdeler gebogen worden.

De vloerverwarmingsbuizen worden aangesloten op de vloerverwarming verdeler, knip de buis op maat, en ontbraam deze met een ontbramer. Plaats hierna de wartel set op de buis, eerst de wartel, dan de knelring en vervolgens de tule (onderdeeltje met o-ringen) . Vervolgens kan de buis bevestigd worden aan de verdeler.

Let op dat de pomp nooit draait wanneer het systeem niet is gevuld met water, de pomp kan hierdoor beschadigd raken. Ontlucht de verdeler met de aanwezige ontluchter, linksboven op de verdeler.

De verdeler kan aangesloten worden op de retour en aanvoerkraan aan de bovenkant van de verdeler. Doe dit met bijvoorbeeld een puntstuk. Een standaard vloerverwarming verdeler heeft een aanvoertemperatuur nodig van ten minste 60 °C. Dit is nodig omdat dit een mengverdeler is, wanneer de aanvoertemperatuur lager is zal de vloer minder goed opwarmen.

Test voordat de afwerkvloer wordt geplaatst altijd of de buizen waterdicht zijn door er met water druk op te zetten en gedurende een tijd te controleren of de druk hetzelfde blijft en er geen lekkages zijn. De druk en tijd waarmee getest moet worden is terug te vinden in de installatievoorschriften. Voor het testen kan je bijvoorbeeld een afpersapparaat gebruiken.