Meerlagenbuis Henco

Meerlagenbuizen van Henco staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel drinkwater (warm en koud) en CV-water. De buizen zijn opgebouwd uit een combinatie van kunststof en aluminium, en worden daarom ook wel Alupex buizen genoemd. Ze zijn niet alleen licht en flexibel maar ook zeer sterk. Naast meerlagenbuizen beschikt Henco ook over een groot assortiment aan perskoppelingen bijpassend bij hun meerlagenbuizen. Deze koppelingen zijn met behulp van een perstang gemakkelijk en snel te installeren. Met de producten van Henco bouw je dus in no-time een kwalitatief leidingsysteem op wat jaren meegaat.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Henco meerlagenbuis 16 x 2.0
  Vanaf € 6,53 € 5,40
 2. Henco meerlagenbuis 20 x 2.0
  Vanaf € 9,53 € 7,88
 3. Henco meerlagenbuis 26 x 3.0
  Vanaf € 18,15 € 15,00
 4. Henco meerlagenbuis 32 x 3.0
  Vanaf € 28,46 € 23,52
 5. Henco meerlagenbuis 40 x 3,5 | 5 m
  Special Price € 90,28 € 74,61 was € 106,21
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Henco meerlagenbuis

Met de Henco alupex buizen is het opbouwen van een leidingsysteem een fluitje van een cent. Door het lage gewicht en de grote mate van flexibiliteit van het materiaal kun je de buis makkelijk buigen en leg je deze zo vanaf je ketel of boiler door je hele huis. Door het gladde buisoppervlak aan de binnenzijde vindt er weinig drukverlies plaats en kunnen de buizen dus prima over langere lengtes gelegd worden. Een ander voordeel is, dat bij correcte installatie, de meerlagenbuizen minder hinderlijke geluiden produceren dan metalen leidingen.

Meerlagenbuis van Henco is te bestellen in de diameters 16mm, 20mm, 26mm en 32mm (en groter op aanvraag). De wanddikte van de buis is afhankelijk van de buisdiameter. De maximale werkdruk voor deze buizen is 16 bar. De buizen worden geleverd op rollen vanaf 10m. Je kunt natuurlijk ook per meter bestellen. Wij hebben meerlagenbuizen altijd ruim op voorraad en kunnen dus snel leveren.

Naast meerlagenbuis voor waterleidingen levert Henco ook geïsoleerde buizen, mantelbuizen, gasleidingen en toebehoren.

Koppelingen

Als je gebruik maakt van Henco meerlagenbuis, dan raden we je ten zeerste aan om daarbij ook gebruik te maken van de bijpassende perskoppelingen van Henco. Op die manier ben je verzekerd van een 100% lekvrij systeem. De fittingen zijn gemaakt van kunststof en zijn daardoor erg sterk, en temperatuur- en drukbestendig. Ze zijn in allerlei soorten en maten te krijgen. Zo kun je je leidingsysteem makkelijk en snel naar jouw wensen opbouwen.

Installatie

De installatie van Henco meerlagenbuizen verloopt simpel en snel. Je hebt hiervoor de volgende gereedschappen nodig: een ontbramer, een buiskniptang en een perstang.

Voor de perstang is het van belang dat je gebruik maakt van de juiste persbek. Voor Henco perskoppelingen, zijn dat de volgende persbekken: Voor perskoppelingen met een diameter van 16 t/m 26mm heb je een persbek met persprofiel TH of BE nodig. Voor perskoppelingen met een diameter van 32mm heb je een persbek met persprofiel HE nodig. Voor perskoppelingen met een diameter van 40mm heb je een persbek met persprofiel HEz nodig. De genoemde persprofielen zijn de typeaanduidingen van de persbekken van Rems.

Voor de installatie van de meerlagenbuis doorloop je de volgende stappen: je meet de buis af en bepaalt de juiste lengte. Op die lengte knip je de buis door met de buiskniptang, waarna je het uiteinde van de buis helemaal glad en braamvrij maakt met de ontbramer. Nu het uiteinde van de buis voorbereid is, kun je de perskoppeling eroverheen schuiven, dit doe je totdat je het wit van de buis door het gaatje in de koppeling kunt zien. Zo weet je zeker dat alles straks goed aansluit. Hierna kun je de persbek over de koppeling plaatsen en (na alles nog één keer goed te controleren) persen. Op deze manier werk je simpel verder net zolang tot je hele leidingsysteem klaar is. Let op: een nieuw (of gerepareerd) leidingsysteem dient altijd volgens de voorschriften van de fabrikant afgeperst te worden alvorens het in gebruik genomen kan worden.

Meer informatie

Voor meer informatie over Henco meerlagenbuis, de bijbehorende koppelingen en installatiehulp verwijzen we je naar dit artikel. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, onze klantenservice kan je van deskundig advies voorzien en helpt je graag!