Afrolapparaten

Met een afrolapparaat wordt het afrollen en installeren van allerlei soorten flexibele buizen en leidingen een stuk gemakkelijker. Je plaatst een gehele rol buis op het apparaat waarna deze gemakkelijk recht afgerold kan worden. Je hoeft dus niet meer handmatig de rol op te tillen, af te rollen en te verplaatsen. Zo werk je nauwkeuriger, sneller en heb je minder kans op het beschadigen van de buis. Bij Benem vind je afrolapparaten voor zowel de thuisklusser als de professionele vakman. Bekijk op deze pagina ons assortiment afrolapparaten.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Lovak afrolapparaat
  € 149,00 € 123,14
 2. Lovak ProRol™ afrolapparaat
  € 399,00 € 329,75
 3. Lovak Ride afrolapparaat
  € 517,88 € 428,00
 4. Afrolapparaat wielen
  € 439,00 € 362,81
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

Afrolapparaat informatie

Een afrolapparaat (ook wel buizenhaspel genoemd) is een hulpmiddel dat wordt gebruikt bij de installatie van bijvoorbeeld vloerverwarmingsbuis of meerlagenbuis. Het bestaat uit een voetstuk waarmee het apparaat stabiel op de vloer geplaatst wordt en een roterend bovendeel met draagarmen waar een rol buis op geklemd kan worden. Na het plaatsen van een rol buis ligt deze stevig vast en kan deze moeiteloos in een rechte lijn afgerold worden en direct geïnstalleerd worden. De meeste afrolapparaten zijn instelbaar en kunnen worden gebruikt voor verschillende buisdiameters waaronder 14mm, 16mm, 18mm en 20mm en voor zowel kleine als grote rollen. Ze zijn in principe geschikt voor alle soorten flexibele buizen die op rol geleverd worden (tot aan de maximale draagcapaciteit van het apparaat). Sommige modellen zijn inklapbaar en kunnen na de klus gemakkelijk opgeborgen of vervoerd worden (in de optioneel bijgeleverde koffer), terwijl andere modellen zelf al van wielen voorzien zijn.

Benem levert verschillende types hoogwaardige afrolapparaten van topmerken zoals Lovak, geschikt voor buislengtes tot wel 600m (bij 16mm buis). Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment met alle andere gereedschappen en installatiematerialen die je nodig hebt voor jouw project. Onze betrokken en deskundige klantenservice staat altijd voor je klaar, ook om je te adviseren tijdens je klus.

Welk afrolapparaat heb ik nodig?

Alle afrolapparaten functioneren doorgaans op dezelfde manier. De modellen verschillen in bouwkwaliteit, gebruiksgemak en opties zoals of het apparaat opvouwbaar is. Je kiest het juiste apparaat voor jouw situatie dus gemakkelijk op basis van hoe vaak je het apparaat nodig hebt en of je het vaak wilt gaan vervoeren. Als je slechts af en toe een afrolapparaat nodig hebt kun je het beste kiezen voor het budgetmodel. Installateurs of professionals die vaker flexibele buizen installeren raden wij aan om één van onze professionele modellen te kiezen. Heb je slechts eenmalig een installatieklus waarvoor je een afrolapparaat wilt gebruiken? Dan kun je bij ons ook voordelig een afrolapparaat huren. Controleer wel altijd van tevoren of de rollen buis die je hebt op het apparaat passen en of de maximale draagcapaciteit niet wordt overschreden.