Opstellingsbalken

Wil je een buitenunit van een airco of warmtepomp op een plat dak of op de grond plaatsen? Maak dan gebruik van opstellingsbalken. Opstellingsbalken geven een stevige basis waaraan je de unit vast kunt maken en zorgen dat deze stabiel kan staan en niet omver kan waaien. De balken zorgen ook voor gewichtsverdeling zodat een zware buitenunit zonder problemen op ieder plat dak kan worden geplaatst. Benem levert opstellingsbalken van verschillende materialen en in een grote hoeveelheid afmetingen, bekijk hieronder ons assortiment.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 14

Pagina
per pagina
 1. Lovak opstellingsbalk set rubber 600
  € 48,00 € 39,67 Vanaf € 39,85
 2. Opstellingsbalk 1800 montage plat dak
  € 39,86 € 32,94
 3. Armacell opstellingsbalk 1000 set
  € 31,12 € 25,72
 4. Armacell opstellingsbalk 350 set
  € 15,05 € 12,44
 5. Armacell opstellingsbalk 450 set
  € 16,41 € 13,56
 6. Armacell eindkap tbv opstellingsbalk
  € 4,54 € 3,75
 7. Big Foot bout voor opstellingsbalk
  € 3,92 € 3,24
 8. Opstellingsbalk 900 montage plat dak
  € 14,41 € 11,91
 9. Opstellingsbalk 450 montage plat dak
  € 8,11 € 6,70
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 14

Pagina
per pagina

Opstellingsbalken informatie

Een opstellingsbalk is een balk die wordt gebruikt voor het plaatsen van buitenunits van bijvoorbeeld een split-unit airco of warmtepomp op een plat dak of op de grond. Een buitenunit kan vaak niet direct aan het dak vastgemaakt worden, in zo’n geval is een opstellingsbalk een handige uitkomst. De balken kunnen gewoon op het dak neergelegd worden waarna de unit aan de balk vastgemaakt kan worden. De balken zorgen ervoor dat de unit stabiel staat en dat het gewicht verdeeld wordt over de dakconstructie. Het samenstel van buitenunit en opstellingsbalken kan vrij geplaatst worden op het platte dak. Je kunt kiezen uit opstellingsbalken van verschillende materialen en in uiteenlopende lengtes. Alle balken hebben dezelfde werking, maar de hoeveelheid geluidsisolatie verschilt per uitvoering. Balken gemaakt van een dikke laag rubber (zoals de Big Foot Fix balken) dempen de trillingen van de buitenunit beter dan een massief kunststof balk. Voor een milieuvriendelijke oplossing kun je gebruik maken van onze balken van massief gerecycled kunststof.

Benem heeft een uitgebreide selectie aan hoogwaardige opstellingsbalken voor buitenunits van airco’s en warmtepompen. Kies de juiste balken en wij zorgen voor een snelle bezorging. Weet je nog niet precies wat je nodig hebt? Neem dan contact op met onze vakbekwame klantenservice, we helpen je graag verder met advies op maat.

Welke opstellingsbalk is geschikt voor welke buitenunit?

Bij het uitkiezen van een opstellingsbalk voor een buitenunit hoef je er alleen voor te zorgen dat de balk lang genoeg is. Houd bij het bepalen van de benodigde lengte rekening met de hoeveelheid wind die er kan zijn; hoe meer wind, hoe langer de balk dient te zijn. Plaats de unit altijd haaks op de lengte van de balk en zorg dat de balk aan beide zijden van de unit een stuk uitsteekt zodat het geheel stabiel staat. Als je meerdere units gaat plaatsen kun je deze prima naast elkaar op dezelfde balk monteren, zolang er maar genoeg ruimte tussen de units aanwezig is, zoals voorgeschreven door de fabrikant. Als je een zware unit gaat plaatsen (van bijvoorbeeld een warmtepomp) kun je het beste kiezen voor een lange balk met een massieve constructie.