Vloerverwarmingverdelers zonder pomp

Een vloerverwarming verdeler zonder pomp wordt gebruikt in Lage Temperatuur Verwarming (LTV) systemen, waarbij een duurzame installatie zoals een warmtepomp voor het warme water zorgt. De verdeler zorgt ervoor dat het warme water vanuit de warmtebron over de vloerverwarmingsbuizen verdeeld wordt en na circulatie weer teruggeleid wordt. De vloerverwarming verdelers zonder pomp van Benem zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Naast vloerverwarming verdelers hebben we een uitgebreid assortiment met alle materialen en benodigdheden voor het aanleggen van vloerverwarming. Hieronder vind je onze vloerverwarming verdelers zonder pomp.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
  1. Lovak Eco™ Kunststof vloerverwarming verdeler
    Vanaf € 178,80 € 147,77
  2. Lovak Eco™ RVS vloerverwarming verdeler
    Vanaf € 98,41 € 81,33
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Vloerverwarming verdeler zonder pomp informatie

Een vloerverwarming verdeler zonder pomp (ook wel gesloten verdeler genoemd) is speciaal ontworpen voor gebruik in een Lage Temperatuur Verwarming systeem. De pomploze verdeler kan warm water vanuit de warmtepomp (of andere duurzame warmtebron) direct over de vloerverwarmingsbuizen verdelen omdat het water al de juiste temperatuur heeft voor het vloerverwarmingssysteem. Als het water door de vloerverwarmingsbuizen circuleert geeft het zijn warmte af zodat je ruimte comfortabel opwarmt en op de gewenste temperatuur komt. Na circulatie komt het afgekoelde water weer in de verdeler terecht waarna het rechtstreeks terug naar de warmtepomp stroomt om weer opgewarmd te worden. Een vloerverwarming verdeler zonder pomp kan dus niet gebruikt worden i.c.m. een Hoge Temperatuur Verwarming systeem (zoals een CV-ketel); het water in de vloerverwarmingsbuizen zou dan te heet worden en je vloer kunnen beschadigen. Voor een Hoge Temperatuur Verwarming systeem heb je een verdeler met pomp (open verdeler) nodig.

Welke verdelers zonder pomp zijn er verkrijgbaar?

Benem levert vloerverwarming verdelers zonder pomp van verschillende topmerken in zowel kunststof als RVS en met een ruime keuze in het aantal groepen. Beide types werken op dezelfde manier, alleen een kunststof verdeler is beter geschikt als je ook gebruik wilt maken van vloerkoeling. Hierbij treedt, door de dubbele wand, nagenoeg geen condensvorming op. Weet je nog niet precies welk type verdeler je nodig hebt, of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan snel contact op met onze klantenservice, we voorzien je graag van deskundig advies en helpen je op weg. Daarnaast hebben we ook een speciale pagina met technische informatie over vloerverwarming waar je alle ins en outs over vloerverwarming kunt vinden.