Vloerverwarming verdeler stadsverwarming

Als je huis is aangesloten op stadsverwarming (ook wel een warmtenet of stadswarmte genoemd) en je gebruik wilt maken van vloerverwarming, dan heb je daarvoor een speciale verdeler nodig (die ook geschikt is voor jouw stadsverwarming leverancier). Een vloerverwarming verdeler voor stadsverwarming is uitgerust met enkele speciale componenten en kleppen die zorgen dat deze op een juiste manier werkt met het warmtenet. Benem levert hoogwaardige vloerverwarming verdelers voor stadsverwarming die geschikt zijn voor nagenoeg alle leveranciers. Daarnaast hebben we een groot assortiment met alle materialen en benodigdheden voor het aanleggen van jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Lovak stadsverwarming vloerverwarming verdeler
  Vanaf € 445,34 € 368,05
 2. Lovak Citypro™ stads Kunststof vloerverwarming verdeler
  Vanaf € 739,35 € 611,03
 3. Lovak Citypro™ stads RVS vloerverwarming verdeler
  Vanaf € 645,00 € 533,06
 4. VTE / Grundfos stadsverwarming vloerverwarming verdeler
  Vanaf € 486,48 € 402,05
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

Vloerverwarming verdeler stadsverwarming informatie

Bij stadsverwarming is er een ondergronds leidingsysteem waarbij warm water (opgewarmd met restwarmte vanuit de industrie) naar overdrachtsstations wordt gepompt. Van daaruit gaan er leidingen met warm water naar woonwijken en gebouwen om daar gebruikt te worden voor verwarming. Maar hoe werkt dat dan samen met vloerverwarming? Een vloerverwarming verdeler stadsverwarming werkt op dezelfde manier als een normale vloerverwarming verdeler met pomp: de verdeler unit zorgt ervoor dat het water in de vloerverwarmingsbuizen op de ingestelde temperatuur komt en pompt het rond. Daarnaast is een verdeler voor stadsverwarming nog uitgerust met een extra terugslagklep en een RTL-ventiel. Deze zorgen er resp. voor dat het warmte water vanuit het warmtenet niet direct retour kan stromen en dat de retourtemperatuur niet te hoog wordt. Zo maak je optimaal gebruik van de warmte uit het warmtenet. Vloerverwarming verdelers voor stadsverwarming worden gemaakt van o.a. staal, RVS of kunststof.

Welke verdelers voor stadsverwarming zijn er verkrijgbaar?

Benem levert vloerverwarming verdelers voor stadsverwarming van verschillende A-merken zoals Lovak en VTE en met een ruime keuze in het aantal groepen. Onze verdelers zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn geschikt voor nagenoeg alle stadsverwarming leveranciers. Weet je nog niet precies welke verdeler je nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder met deskundig advies op maat.