Bezorgen volgens standaard levertijden | Geopend voor zakelijke klanten | Afhalen voor particulieren

Mobiele airco

Informatie | De’Longhi Pinguino mobiele airco's

Wil je je huis lekker koel houden tijdens de warme dagen, maar heb je geen zin in een lastige en dure installatie van een vast aircosysteem? Dan is een mobiele airco voor jou de juiste keuze. Een mobiele airco staat op wielen en kan op elke gewenste plek in de ruimte geplaatst worden, zolang de afvoerslang maar door een raam, deur of muur naar buiten gelegd kan worden. Benem verkoopt vier types mobiele airco’s van het topmerk De’Longhi. Deze airco’s zijn niet alleen zeer efficiënt (energielabels A en A+) en stil, maar maken ook nog eens gebruik van R290 koudemiddel, wat geen schade toebrengt aan het milieu. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende types en welk type het beste past bij jouw situatie.

Verschillende types

Benem verkoopt vier verschillende modellen mobiele airco’s. Deze modellen zijn allemaal van hoge kwaliteit, krachtig en efficiënt, en bieden allemaal een optimaal comfort. Het condenswater voeren ze automatisch af, daar heb je dus geen omkijken naar. Tevens worden ze allemaal geleverd met een handige afstandsbediening. De vier types verschillen vooral in hun koelcapaciteit. Hieronder worden de drie types vergeleken:

De’Longhi Pinguino PAC N82 Eco

De Pinguino PAC N82 Eco is een basis mobiele airco met een koelvermogen van 9400 BTU (2,4kW) voor ruimtes tot 80m3, oftewel ongeveer 32m2. Deze airco produceert maximaal slechts 63 dB en heeft een opgenomen vermogen van maximaal 900W. De airco beschikt over een ventilatiefunctie met 3 standen, een 12-uurs timerfunctie en kan tot 32 liter vocht per dag uit de lucht halen en afvoeren. Zie Figuur 1.

De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent

De Pinguino PAC EL92 Silent is een zeer zuinige mobiele airco met een A+ energielabel en een koelvermogen van 9800 BTU (2,5kW) voor ruimtes tot 85m3, oftewel ongeveer 34m2. Deze airco produceert maximaal slechts 62 dB en heeft een opgenomen vermogen van maximaal 780W. De airco beschikt over een ventilatiefunctie met 3 standen, een 12-uurs timerfunctie en kan tot 34 liter vocht per dag uit de lucht halen en afvoeren. Zie Figuur 1.

De’Longhi Pinguino PAC EL98 Silent

De Pinguino PAC EL98 Silent is een mobiele airco met de beste prijs/kwaliteit verhouding en een koelvermogen van 10.700 BTU (2,7kW) voor ruimtes tot 100m3, oftewel ongeveer 40m2. Deze airco produceert maximaal slechts 64 dB en heeft een opgenomen vermogen van maximaal 1020W. De airco beschikt over een ventilatiefunctie met 3 standen, een 12-uurs timerfunctie en kan tot 36 liter vocht per dag uit de lucht halen en afvoeren. Beschikt over RealFeel technologie voor het allerbeste comfort. Zie Figuur 1.

De’Longhi Pinguino PAC EX120 Silent

De Pinguino PAC EX120 Silent is een topklasse mobiele airco met een koelcapaciteit van 11.500 BTU (3kW) voor ruimtes tot 110m3, oftewel ongeveer 44m2. Deze airco produceert maximaal slechts 64 dB en heeft een opgenomen vermogen van maximaal 1050W. De airco beschikt over een ventilatiefunctie met 3 standen, een 24-uurs timerfunctie en kan tot 32 liter vocht per dag uit de lucht halen en afvoeren. Beschikt over RealFeel technologie voor het allerbeste comfort. Zie Figuur 1. 

 

 Productoverzicht N82 EL92 EL98 EX120

Figuur 1 Productoverzicht: PAC N82 Eco, PAC EL92 Silent, PAC EL98 Silent, PAC EX120 Silent

Real Feel technologie

De mobiele airco's van De'Longhi maken een maximaal temperatuurverschil van 5 tot 7 graden Celsius met de buitentemperatuur en dit doen zij door met name in de ruimte de luchtvochtigheid naar beneden te brengen naar het ideale percentage tussen de 45 en 65%. De airco's koelen maximaal tot 7 graden Celsius verschil met de buitentemperatuur, met als maximum 21 graden Celsius. Dit wil zeggen: als het buiten 28 graden is, dan koelt de airco tot 21 graden. Maar is het buiten 32 graden, dan koelt de airco maximaal tot 7 graden en zal het dus 25 graden worden in de ruimte.

Bij een hoge luchtvochtigheid, krijg je het benauwd, vocht hoopt op in huis, schimmels ontstaan, je kunt niet goed transpireren (dus je lijf kan de warmte ook niet kwijt), kortom: niet fijn. Als de luchtvochtigheid te laag is ontstaat er statische elektriciteit, krijg je een droge adem en kun je ademhalingsproblemen krijgen. Ook niet fijn.

De airco's die voorzien zijn van de Real Feel technologie, zijn voorzien van twee sensoren: één om de warmte te meten en één voor het meten van de luchtvochtigheid. Door middel van deze technologie worden de ideale omstandigheden bepaalt.

Benem levert twee types mobiele airco’s met Real Feel technologie: De PAC EL98 Silent en de PAC EX120 Silent.

Raamafdichting 

Alle airco’s worden geleverd met een handige vensterkit om de afvoerslang gemakkelijk te kunnen installeren in het raamkozijn. Let wel: de vensterkit verschilt per model en kan worden bekeken op de productpagina’s van de verschillende types. Mocht de meegeleverde kit niet voldoen, dan kun je bij Benem ook een universele raamafdichting van katoen (klein of groot) bestellen.

 

Keuzehulp | De’Longhi Pinguino mobiele airco's

Het juiste type airco kiezen kan lastig zijn, daarom leggen we je hieronder graag uit hoe je de beste keuze maakt. Een mobiele airco kan het beste gekozen worden aan de hand van de grootte van de ruimte waar de airco komt te staan. Je kunt dan de volgende berekening maken:

Berekening

 • Bereken de inhoud van de ruimte (in m3) die gekoeld moet worden. De inhoud kun je berekenen door de lengte, de breedte en de hoogte van de ruimte in meters met elkaar te vermenigvuldigen.
 • Vermenigvuldig de inhoud van de ruimte met een factor. Dit geeft het benodigde koelvermogen in BTU. De mate van isolatie van de ruimte, en de hoeveelheid elektrische apparaten en personen in de ruimte hebben allemaal invloed op de benodigde koelcapaciteit van de airco.
  • Factor 100: De ruimte is goed geïsoleerd. Er staan weinig apparaten en het is er doorgaans rustig (zoals een kelder).
  • Factor 135: De ruimte is gemiddeld geïsoleerd. Er staan meerdere apparaten en er zijn doorgaans meer personen in de ruimte (zoals een woonkamer, slaapkamer of kantoor).
  • Factor 170: De ruimte is slecht geïsoleerd en/of het is de bovenste kamer van het huis (zoals een zolder).
 • Selecteer een airco die minimaal het benodigde koelvermogen in BTU kan leveren. Wat extra capaciteit kan nooit kwaad.

Voorbeeldberekening

Als voorbeeld wordt hieronder de berekening uitgewerkt. We gaan uit van een woonkamer met een lengte van 6 meter, een breedte van 5 meter en een hoogte van 2,5 meter.

 • De inhoud van de ruimte is gelijk aan 6m x 5m x 2,5m = 75m3.
 • De ruimte is een woonkamer, we gebruiken dus factor 135. Het benodigde koelvermogen voor de ruimte wordt dan 75m3 x 135 = 10.125 BTU.
 • De Pinguino PAC EL98 heeft een koelvermogen van 10.700 BTU en zou daarom in dit geval de beste keuze zijn.


Veelgestelde vragen (FAQ) | De’Longhi Pinguino mobiele airco's

Welk type airco raden jullie aan?

In de meeste gevallen kunnen wij de betaalbare PAC EL98 Silent aanraden. Dit model heeft een krachtige capaciteit om bijna iedere ruimte comfortabel te kunnen koelen, en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Welk type airco is het stilste?

Alle airco’s die Benem verkoopt zijn erg stil en efficiënt. De maximale geluidsniveaus liggen erg dicht bij elkaar en schelen slechts 1 dB. Het stilste model is de PAC N82 Eco, dit model produceert slechts 63 dB. De PAC EL98 Silent en PAC EX120 Silent beschikken tevens over een nachtmodus, waarmee het geluidsniveau gereduceerd wordt.

Welk type airco is het krachtigst?

Het krachtigste model is de PAC EX120 Silent. Dit model is geschikt voor ruimtes tot 110m3 oftewel 44m2. Tip van Benem: Voor bijna alle woon- en slaapkamers is de PAC EL98 Silent al meer dan krachtig genoeg.

Welk type airco is het zuinigst?

Het zuinigste model is de PAC EL92 Silent. Dit model heeft een energielabel A+ en heeft een maximaal opgenomen vermogen van 780W. Controleer voor aankoop wel even of dit type genoeg capaciteit heeft voor jouw ruimte. Komt dit net niet uit? Dan kun je ook kiezen voor de PAC EL98 Silent. Dit is ook een erg zuinig model en heeft iets meer capaciteit dan de EL92 Silent.

Ik wil de airco graag verder van het raam zetten maar de slang is te kort, mag ik de slang verlengen?

Nee, de airco zou dan mogelijk niet meer goed kunnen functioneren.

Het wordt morgen al erg warm en ik heb nog geen airco besteld, kan ik er nog op tijd eentje in huis hebben?

Geen probleem. Voor 15:00 besteld, is de volgende werkdag geleverd. Alle airco’s zijn ruim op voorraad. Je bent ook van harte welkom om de airco te komen afhalen, dit kan iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt bij ons gewoon pinnen.

Wat is de garantieperiode van een airco?

Alle airco’s hebben een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. Als je jouw product na aankoop bij De’Longhi registreert, ontvang je daarbovenop nog eens 3 jaar extra garantie. Je hebt in totaal dus 5 jaar garantie! Tevens biedt De’Longhi hun unieke Pick-up & Return service; mocht jouw airco onverhoopt niet naar behoren werken, dan wordt deze thuis opgehaald, in de fabriek gerepareerd en weer netjes bij je thuis afgeleverd.

Kan ik een airco ook retourneren?

Ja, mits ongebruikt kun je de airco gewoon naar ons retourneren.