Informatie | De’Longhi Mobiele airco | Pinguino

Wil je je huis lekker koel houden tijdens de warme dagen, maar heb je geen zin in een lastige en dure installatie van een vast aircosysteem? Dan is een mobiele airco voor jou de juiste keuze. Een mobiele airco staat op wielen en kan op elke gewenste plek in de ruimte geplaatst worden, zolang de afvoerslang maar door een raam, deur of muur naar buiten gelegd kan worden. Benem verkoopt drie types mobiele airco’s van het topmerk De’Longhi. Deze airco’s zijn niet alleen zeer efficiënt (energielabels A en A+) en stil, maar maken vaak ook nog eens gebruik van R290 koudemiddel, wat geen schade toebrengt aan het milieu. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende types en welk type het beste past bij jouw situatie.

Welke verschillende types mobiele airco’s zijn er verkrijgbaar?

Benem verkoopt drie verschillende modellen mobiele airco’s van De’Longhi. Deze modellen zijn allemaal van hoge kwaliteit, krachtig en efficiënt, en bieden allemaal een optimaal comfort. Het condenswater voeren ze automatisch af, daar heb je dus geen omkijken naar. Tevens worden ze allemaal geleverd met een handige afstandsbediening. De drie types verschillen vooral in hun koelcapaciteit. Hieronder worden de drie types vergeleken:

De’Longhi Pinguino PAC EX120 Silent

De Pinguino PAC EX120 Silent is een topklasse mobiele airco met een koelcapaciteit van 11.500 BTU (3kW) voor ruimtes tot 110m3, oftewel ongeveer 44m2. Deze airco produceert maximaal slechts 64 dB en heeft een opgenomen vermogen van maximaal 1050W. De airco beschikt over een ventilatiefunctie met 3 standen, een 24-uurs timerfunctie en kan tot 32 liter vocht per dag uit de lucht halen en afvoeren. Beschikt over RealFeel technologie voor het allerbeste comfort. Zie hieronder.

Gerelateerde producten

 

Wat is Real Feel technologie?

De mobiele airco's van De'Longhi maken een maximaal temperatuurverschil van 5 tot 7 graden Celsius met de buitentemperatuur en dit doen zij door met name in de ruimte de luchtvochtigheid naar beneden te brengen naar het ideale percentage tussen de 45 en 65%. De airco's koelen maximaal tot 7 graden Celsius verschil met de buitentemperatuur, met als maximum 21 graden Celsius. Dit wil zeggen: als het buiten 28 graden is, dan koelt de airco tot 21 graden. Maar is het buiten 32 graden, dan koelt de airco maximaal tot 7 graden en zal het dus 25 graden worden in de ruimte.

Bij een hoge luchtvochtigheid, krijg je het benauwd, vocht hoopt op in huis, schimmels ontstaan, je kunt niet goed transpireren (dus je lijf kan de warmte ook niet kwijt), kortom: niet fijn. Als de luchtvochtigheid te laag is ontstaat er statische elektriciteit, krijg je een droge adem en kun je ademhalingsproblemen krijgen. Ook niet fijn.

De airco's die voorzien zijn van de Real Feel technologie, zijn voorzien van twee sensoren: één om de warmte te meten en één voor het meten van de luchtvochtigheid. Door middel van deze technologie worden de ideale omstandigheden bepaalt.

Benem levert een type mobiele airco met Real Feel technologie: De PAC EX120 Silent.

Raamafdichting voor mobiele airco

Alle mobiele airco’s worden geleverd met een handige vensterkit om de afvoerslang gemakkelijk te kunnen installeren in het raamkozijn. Let wel: de vensterkit verschilt per model en kan worden bekeken op de productpagina’s van de verschillende types. Mocht de meegeleverde kit niet voldoen, dan kun je bij Benem ook een universele raamafdichting van katoen bestellen. We hebben zowel een kleine universele raamafdichting als een grote universele raamafdichting.

Hoe kies je een mobiele airco?

Het juiste type airco kiezen kan lastig zijn, daarom leggen we je hieronder graag uit hoe je de beste keuze maakt. Een mobiele airco kan het beste gekozen worden aan de hand van de grootte van de ruimte waar de airco komt te staan. Je kunt dan de volgende berekening maken:

Berekening vermogen mobiele airco

 • Bereken de inhoud van de ruimte (in m3) die gekoeld moet worden. De inhoud kun je berekenen door de lengte, de breedte en de hoogte van de ruimte in meters met elkaar te vermenigvuldigen.
 • Vermenigvuldig de inhoud van de ruimte met een factor. Dit geeft het benodigde koelvermogen in BTU. De mate van isolatie van de ruimte, en de hoeveelheid elektrische apparaten en personen in de ruimte hebben allemaal invloed op de benodigde koelcapaciteit van de airco.
  • Factor 100: De ruimte is goed geïsoleerd. Er staan weinig apparaten en het is er doorgaans rustig (zoals een kelder).
  • Factor 135: De ruimte is gemiddeld geïsoleerd. Er staan meerdere apparaten en er zijn doorgaans meer personen in de ruimte (zoals een woonkamer, slaapkamer of kantoor).
  • Factor 170: De ruimte is slecht geïsoleerd en/of het is de bovenste kamer van het huis (zoals een zolder).
 • Selecteer een airco die minimaal het benodigde koelvermogen in BTU kan leveren. Wat extra capaciteit kan nooit kwaad.

Voorbeeldberekening

Als voorbeeld wordt hieronder de berekening uitgewerkt. We gaan uit van een woonkamer met een lengte van 6 meter, een breedte van 5 meter en een hoogte van 2,5 meter.

 • De inhoud van de ruimte is gelijk aan 6m x 5m x 2,5m = 75m3.
 • De ruimte is een woonkamer, we gebruiken dus factor 135. Het benodigde koelvermogen voor de ruimte wordt dan 75m3 x 135 = 10.125 BTU.
 • De EX 120 heeft een koelvermogen van 11.500 BTU en zou daarom in dit geval de beste keuze zijn.

Als je eenmaal het benodigde vermogen weet, kun je al snel een selectie maken van een paar geschikte airco’s. Voor de keuze tussen de verschillende modellen kun je dan kijken naar de opties en specificaties die ze hebben. Voorbeelden hiervan zijn: een meegeleverde afstandsbediening, het display, het geluidsniveau van de airco, het aantal ventilatiestanden of een eventuele nachtmodus, enzovoorts. Sommige modellen hebben speciale opties zoals Real Feel technologie ook dit is goed om mee te nemen in je afweging. Als laatst kun je vanuit een duurzaamheidsoogpunt kijken naar het koudemiddel dat een airco gebruikt; een aantal modellen maken gebruik van het R290 middel, wat géén negatieve milieueffecten met zich meebrengt. Zo kun je toch weer een kleine duurzame bijdrage doen.

Veelgestelde vragen (FAQ) mobiele airco’s

Welk type airco is het krachtigst?

Het krachtigste model is de PAC EX120 Silent. Dit model is geschikt voor ruimtes tot 110m3 oftewel 44m2. 

Verkopen jullie ook airco’s van andere merken?

Naast onze topselectie airco’s van De’Longhi verkopen wij ook een uitstekende airco van het merk Aspen: de Aspen Xtra mobiele airco. Deze krachtige airco met een koelvermogen van wel 11.601 BTU (3.4 kW) is in zowel 2020 als 2021 het best geteste model. Deze airco maakt wel iets meer geluid dan de De’Longhi airco’s, maar door de hoge capaciteit en de scherpe prijs is dit ook een interessante optie.

Ik wil de airco graag verder van het raam zetten maar de slang is te kort, mag ik de slang verlengen?

Nee, de airco zou dan mogelijk niet meer goed kunnen functioneren.

Het wordt morgen al erg warm en ik heb nog geen airco besteld, kan ik er nog op tijd eentje in huis hebben?

Geen probleem. Voor 15:00 besteld, is de volgende werkdag geleverd. Alle airco’s zijn ruim op voorraad. Je bent ook van harte welkom om de airco te komen afhalen, dit kan iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00. Je kunt bij ons gewoon pinnen.

Wat is de garantieperiode van een airco?

Alle airco’s hebben een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. Als je jouw product na aankoop bij De’Longhi registreert, ontvang je daarbovenop nog eens 3 jaar extra garantie. Let op: dit geldt alleen tijdens de actieperiode. Tevens biedt De’Longhi hun unieke Pick-up & Return service; mocht jouw airco onverhoopt niet naar behoren werken, dan wordt deze thuis opgehaald, in de fabriek gerepareerd en weer netjes bij je thuis afgeleverd.

Kan ik een airco ook retourneren?

Ja, mits ongebruikt kun je de airco gewoon naar ons retourneren.