Koppelingen meerlagenbuis

Een meerlagenbuis is een goede basis voor een hoogwaardig leidingsysteem. Met de juiste bijpassende koppelingen maak je het af. Koppelingen zijn er in allerlei soorten en maten, maar welke heb je nu precies nodig? Dat leggen we onderaan deze pagina graag uit. Vooralsnog is het goed om te weten dat het altijd aan te raden is om koppelingen te gebruiken van hetzelfde merk als de meerlagenbuis die je hebt gekozen (alleen Multitubo maakt hierop een uitzondering, daarover onderaan meer). Zo weet je zeker dat alles optimaal aansluit en afdicht. Wij leveren pers-, knel-, en insteekkoppelingen van vier topmerken.

Algemeen

Zoals je kunt zien is er een enorme keuze fittingen en installatiemateriaal voor buizen en leidingen. Zowel de perskoppelingen als knelkoppelingen zijn geschikt voor gebruik in waterleidingen en zijn voorzien van het Kiwa keurmerk. Voor iedere situatie is er een wel een goede fitting. Meer over de verschillende merken, types en eigenschappen lees je hieronder.

Perskoppelingen Henco

Als je gebruik maakt van de meerlagenbuizen van Henco dan raden we je aan om daarbij ook gebruik te maken van hun koppelingen. De leidingen en fittingen zijn exact op elkaar afgestemd en geven een gegarandeerd goed resultaat. Door Henco’s grote assortiment is er voor iedere situatie of klus de juiste koppeling beschikbaar.

Om Henco perskoppelingen te kunnen monteren heb je een perstang en een persbek met het juiste persprofiel nodig: Voor koppelingen met een diameter van 16 t/m 26mm heb je een persbek met profiel TH of BE nodig. Voor koppelingen met een diameter van 32mm heb je een persbek met profiel HE nodig. Voor koppelingen met een diameter van 40mm heb je een persbek met profiel HEz nodig. De genoemde persprofielen zijn de typeaanduidingen van de persbekken van Rems. Voor uitgebreide informatie over de koppelingen van Henco verwijzen we je naar dit artikel.

Perskoppelingen Multitubo

Als je een leidingsysteem gaat maken met meerlagenbuizen van Multitubo, dan zijn de bijbehorende fittingen van het merk een goede keuze. De perskoppelingen van Multitubo zijn optimaal geschikt voor gebruik met de meerlagenbuizen van Multitubo, maar kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor leidingen van andere merken zoals Uponor en Wavin. Dat kan in bepaalde situaties een hoop voordelen opleveren. Voor de volledige informatie over de uitwisselbaarheid van de koppelingen verwijzen we je graag naar dit artikel.

Om Multitubo perskoppelingen te kunnen monteren heb je een perstang en een persbek met het juiste persprofiel nodig: Voor koppelingen met een diameter van 16 t/m 32mm heb je een persbek met profiel U of UP nodig. Voor koppelingen met een diameter van 32 t/m 50mm heb je een persbek met profiel U nodig. De genoemde persprofielen zijn de typeaanduidingen van de persbekken van Rems. Voor uitgebreide informatie over de koppelingen van Multitubo verwijzen we je naar dit artikel.

Perskoppelingen Pipelife Radopress

Perskoppelingen van Pipelife Radopress zijn geschikt voor gebruik met meerlagenbuizen van Pipelife Radopress. De componenten van Pipelife Radopress kunnen worden gebruikt als goed en voordelig alternatief voor de producten van Henco. De fittingen van beide merken kunnen in de maten 16, 20 en 26 met een persprofiel TH worden geperst. Dit kan weer besparingen met zich meebrengen in de gereedschapskosten. Het genoemde persprofiel is de typeaanduiding van de persbekken van Rems. Voor uitgebreide informatie over de koppelingen van Pipelife Radopress verwijzen we je naar dit artikel.

Knelkoppelingen VSH Multi Super

De knelkoppelingen van VSH Multi Super zijn universeel inzetbaar en kunnen gebruikt worden met leidingen en koperen buis van alle grote merken. De knelkoppelingen zijn niet alleen geschikt om twee meerlagenbuizen aan elkaar te verbinden, maar kunnen ook gebruikt worden om een verbinding te maken tussen een meerlagenbuis en een dunwandige koper of stalen buis. Als je aan een bestaand leidingsysteem gaat werken en je het merk van de buizen niet weet, bieden de knelkoppelingen van VSH Multi Super uitkomst. Ook is er voor de installatie geen perstang en persbek benodigd, alleen slechts wat simpele steeksleutels. Hierdoor zijn deze knelkoppelingen in veel gevallen een interessante keuze. De knelkoppelingen zijn in veel verschillende types en vormen verkrijgbaar (T-stuk, knie, overgangskoppeling, rechte koppelingen, etc.) zodat je tijdens de montage flexibel te werk kunt gaan.

Insteekkoppelingen Multitubo Protec

Naast perskoppelingen levert Multitubo ook een assortiment aan insteekkoppelingen. Deze koppelingen zijn nog sneller te installeren dan perskoppelingen, en je hebt geen perstang en persbekken nodig. Ideaal dus als je voor gemak kiest. We raden wel aan om de insteekkoppelingen van Multitubo alleen te gebruiken in combinatie met meerlagenbuizen van Multitubo.