Pipelife is een internationaal bedrijf met haar hoofdkantoor in Oostenrijk. Pipelife wordt gezien als marktleider op het gebied van duurzame kunststof leidingsystemen en toebehoren. Pipelife levert met het Radopress systeem professionele meerlagenbuizen voor waterleidingen. Verder levert Pipelife ook een range aan perskoppelingen voor hun meerlagenbuizen. Het Radopress systeem is een voordelig maar kwalitatief alternatief voor andere grote merken.

Buizen

De meerlagenbuizen van Pipelife Radopress zijn opgebouwd uit een combinatie van kunststof en aluminium; dit biedt een aantal voordelen. Ze zijn erg licht, flexibel en bestand tegen hoge temperaturen en drukken. Ze zijn volledig corrosiebestendig en zuurstofdicht. Door het gladde buisoppervlak aan de binnenzijde hebben de buizen weinig drukverlies. Tevens zijn de buizen geluiddempend, in tegenstelling tot metalen leidingen.

De Pipelife Radopress meerlagenbuizen zijn verkrijgbaar als geïsoleerde buizen en niet-geïsoleerde buizen. Daarnaast zijn er ook mantelbuizen beschikbaar, welke beter geschikt zijn voor in zware omstandigheden. Alle waterleidingen zijn geschikt voor drinkwater en (warm) CV-water. Alle Pipelife Radopress buizen zijn ISO EN 21003 en KIWA gecertificeerd. Pipelife levert geen buizen die geschikt zijn voor gas.

Koppelingen

Pipelife Radopress levert een groot assortiment aan perskoppelingen voor hun meerlagenbuizen. Naast koppelingen om meerlagenbuizen te verbinden, leveren ze ook koppelingen met overgangen naar draad- en knelfittingen, koppelingen met vlakke dichtingen en andere handige koppelingen. Pipelife Radopress perskoppelingen zijn verkrijgbaar in messing.

Alternatief

Pipelife Radopress producten zijn een goed en voordelig alternatief voor de producten van Henco. De perskoppelingen van beide merken kunnen in de maten 16, 20 en 26 met een persprofiel TH worden geperst, wat weer scheelt in de kosten voor het gereedschap.

Installatie

De installatie van Pipelife Radopress meerlagenbuis is erg simpel. Je hebt hiervoor alleen een kniptang, een ontbramer, een perstang en de juiste persbek nodig. Verder raden we je aan om voor Pipelife Radopress meerlagenbuis ook altijd de juiste bijpassende perskoppelingen van Pipelife Radopress te gebruiken. Op deze manier ben je verzekerd van een volledig lekvrij systeem.
  • 16 t/m 32 mm: Persprofiel TH

Als je alle materialen en het gereedschap verzameld hebt, kun je beginnen met de installatie. Hieronder volgt een stappenplan.

  • Stap 1) Op maat maken van de buis: Nadat je de buis hebt uitgemeten, of misschien al deels hebt gemonteerd, kun je deze op maat knippen met een buiskniptang. Gebruik hiervoor altijd een speciale buiskniptang om het uiteinde van de buis niet te beschadigen.
  • Stap 2) Ontbramen van de buis: Voordat je buizen kunt gaan verbinden, moeten de uiteinden helemaal glad gemaakt worden voor een juiste verbinding met de koppeling. We noemen dit ontbramen. Gebruik hiervoor een ontbramer die gemaakt is voor het ontbramen van meerlagenbuizen. Om een buis op de juiste manier te ontbramen, steek je de ontbramer in de buis en draai je deze aantal keer. Controleer of de buis na het ontbramen volledig glad is.
  • Stap 3) Koppeling over de buis: Je kunt nu de perskoppeling over de ontbraamde buis schuiven. Schuif deze helemaal door tot dat je het wit van de buis ziet door het gaatje in de RVS pershuls; alleen dan kan de koppeling correct geperst worden. Als je gebruik maakt van insteekkoppelingen hoef je alleen de koppeling over de ontbraamde buis te schuiven en te zorgen dat de buis zover als mogelijk in de koppeling zit.
  • Stap 4) Persen van de koppeling: De koppeling kan nu geperst worden. Plaats de persbek om de perskoppeling en controleer of deze op de juiste plek zit. De contouren van de koppeling moeten volledig aansluiten en goed in de persbek liggen voordat je kunt persen. Als de koppeling goed zit kun je deze persen. Met de bovenstaande stappen kun je je gehele leidingsysteem opbouwen.
  • Stap 5) Controle: Nadat je je leidingsysteem hebt opgebouwd is het van belang om dit op druk te testen, zodat je zeker bent dat het lekvrij is. De fabrikant heeft hiervoor voorschriften opgesteld. Om de leiding te kunnen testen kun je gebruik maken van een afpersapparaat. Werk altijd volgens de voorschriften van de fabrikant en zorg altijd dat het leidingsysteem gevuld met water en volledig ontlucht is voordat je begint met afpersen.

Heb je nog vragen?

Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie hebben, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.