Persringen hoek

Tijdens het aanleggen van een leidingsysteem moet je vaak werken op lastig bereikbare plekken en in krappe hoeken. Met een normale persbek is het dan bijna onmogelijk om op de juiste manier een perskoppeling aan te persen. In deze situaties maak je gebruik van de speciale Rems persringen voor persen onder een hoek. Deze persringen kunnen, afhankelijk van het type, in een hoek tot wel 45 of 90 graden gekanteld worden waardoor ze bijna iedere moeilijke plek kunnen bereiken. Bekijk hieronder onze persringen voor persen onder een hoek

Persringen hoek informatie

Een persring hoek gebruik je net als een normale persbek voor het snel en goed aanpersen van perskoppelingen van (meerlagen)buizen of leidingen. Waar een persring hoek verschilt van een normale persbek is dat een persring hoek gekanteld kan worden ten opzichte van de perstang. Hierdoor wordt het werkbereik van je perstang enorm vergroot en pers je gemakkelijk koppelingen in de meest lastige hoeken en krappe plekken, zoals dichtbij een muur of zelfs in een uitsparing in een muur of vloer.

Naast de handige functionaliteit zijn deze persringen hoek, zoals je gewend bent van Rems, gemaakt van zeer sterk gehard staal en gaan deze professionele gereedschappen vele jaren mee. Persen onder een hoek kan met iedere Rems perstang. Je hebt hiervoor alleen de juiste persring en een adapter nodig. Hoe je die uitkiest lees je hieronder.

Bij Benem vind je het meest uitgebreide assortiment aan Rems persgereedschappen in Nederland en België. We hebben nagenoeg alle persgereedschappen op voorraad en kunnen daardoor snel leveren. Daarnaast hebben we de juiste kennis en know-how en adviseren we je graag. Neem daarvoor vrijblijvend contact op met de experts van onze klantenservice.

Welke persring hoek heb ik nodig?

Welke persring voor persen onder een hoek je nodig hebt hangt volledig af van welke perstang je hebt en aan welk leidingsysteem je wilt gaan werken. Persringen voor persen onder een hoek zijn zowel verkrijgbaar voor de normale Rems perstangen als de Rems mini perstangen, aan de hand van jouw perstang kies je dus gemakkelijk het type persring en de juiste bijpassende Rems hoek adapter. Let op: je hebt altijd een adapter nodig tussen je perstang en een persring voor persen onder een hoek.

Nu je weet welke type persring je nodig hebt, kun je de juiste uitvoering uitzoeken aan de hand van de persprofiel en de leidingdiameter. De profielcode geeft aan voor welk leidingsysteem de persring geschikt is. Controleer altijd goed of je de juiste profielcode hebt geselecteerd. Op onze speciale informatiepagina over persprofielen vind je uitgebreide informatie hierover. Als je aan de hand van de profielcode de juiste persring hebt uitgekozen hoef je deze alleen nog maar in de goede afmeting aan te schaffen.