Vloerverwarming verdelers met pomp

Een vloerverwarming verdeler met pomp wordt gebruikt in Hoge Temperatuur Verwarming (HTV) systemen, waarbij een CV-ketel voor het warme water zorgt. De verdeler met pomp zorgt ervoor dat water van precies de juiste temperatuur door het vloerverwarmingssysteem wordt gepompt en al je ruimtes comfortabel worden opgewarmd. Benem levert hoogwaardige vloerverwarming verdelers met pomp in o.a. kunststof en RVS en heeft daarnaast een zeer ruim assortiment met alle materialen en benodigdheden voor jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Hieronder vind je ons assortiment aan vloerverwarming verdelers met pomp.

Vloerverwarming verdeler met pomp informatie

Een vloerverwarming verdeler met pomp is bedoeld voor gebruik in een Hoge Temperatuur Verwarming systeem. De verdeler met pomp mengt het hete CV-water met het afgekoelde water uit het vloerverwarmingssysteem zodat het water in de buizen altijd de optimale temperatuur heeft om jouw ruimte te verwarmen en niet te koud of te warm wordt. Je kunt met de instelbare debietregelaars de hoeveelheid water per groep exact regelen. Daarmee zijn deze verdelers ook bij uitstek geschikt voor systemen waarbij er gebruik wordt gemaakt van zowel vloerverwarming als radiatoren. Je kunt kiezen voor een kunststof verdeler of een verdeler van staal of RVS. Deze werken op dezelfde manier, maar als je ook gebruik wilt maken van vloerkoeling raden we je aan om voor een kunststof verdeler te kiezen. Door de dubbele wand treed er namelijk nagenoeg geen condensvorming op.

De vloerverwarming verdelers met pomp van Benem zijn van hoogwaardige kwaliteit en kun je zelf naar wens samenstellen. Natuurlijk kunnen we ook een professioneel vloerverwarming legplan voor je verzorgen, zodat je zeker bent van een optimale warmteverdeling voor jouw ruimte en de juiste verdeler kunt kiezen.

Kan ik mijn verdeler met pomp blijven gebruiken als ik mijn CV-ketel vervang door een warmtepomp?

In de huidige tijden waarin energiezuinigheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen, is het te voorzien dat je je CV-ketel over enkele jaren wilt gaan vervangen door een warmtepomp. Als je nu een vloerverwarmingssysteem gaat aanleggen (en dus in een verdeler gaat investeren) maar nog geen warmtepomp wilt aanschaffen, ontstaat vanzelf de logische vraag of je je verdeler met pomp kunt blijven gebruiken op het moment dat je een warmtepomp gaat aanschaffen.

Met een standaard vloerverwarming verdeler met pomp kan dit niet; zo’n verdeler heeft een hoge aanvoertemperatuur nodig die een warmtepomp simpelweg niet kan leveren. Bij aanschaf van een warmtepomp zul je dus een nieuwe verdeler nodig hebben. Sinds kort is er de innovatieve en toekomstbestendige Lovak DuoHeat™, welke je zowel met een CV-ketel als warmtepomp kunt gebruiken. In tegenstelling tot een standaard vloerverwarming verdeler waarbij de pomp een vast onderdeel van de installatie is, kan de pomp van de Lovak DuoHeat™ gedemonteerd worden waarna de verdeler identiek is aan een Lovak Eco™ die direct optimaal kan werken met een warmtepomp. Mocht je dus nog niet zeker zijn over de toekomst van je CV-ketel, dan is de Lovak DuoHeat™ wellicht de juiste keuze.