Vloerverwarmingverdelers met pomp

Een vloerverwarming verdeler met pomp wordt gebruikt in Hoge Temperatuur Verwarming (HTV) systemen, waarbij bijvoorbeeld een CV-ketel voor warm water zorgt. De verdeler  zorgt ervoor dat water van precies de juiste temperatuur door het vloerverwarmingssysteem wordt gepompt en al je ruimtes comfortabel worden opgewarmd. Benem levert hoogwaardige vloerverwarming verdelers met pomp in o.a. kunststof, staal en RVS en heeft daarnaast een zeer ruim assortiment met alle materialen en benodigdheden voor jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Hieronder vind je ons assortiment aan vloerverwarming verdelers met pomp.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
  1. Lovak vloerverwarming verdeler
    Vanaf € 304,85 € 251,94
  2. Lovak DuoHeat™ Kunststof vloerverwarming verdeler
    Vanaf € 579,78 € 479,16
  3. Lovak DuoHeat™ RVS vloerverwarming verdeler
    Vanaf € 496,78 € 410,56
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Vloerverwarming verdeler met pomp informatie

Een vloerverwarming verdeler met pomp is bedoeld voor gebruik in een Hoge Temperatuur Verwarming systeem. De verdeler mengt het hete CV-water met het afgekoelde water uit het vloerverwarmingssysteem zodat het water in de buizen altijd op de juiste vooraf ingestelde temperatuur blijft. Zo kan je ruimte goed opwarmen en kan je vloer niet beschadigen door te hoge temperaturen. Met de instelbare debietregelaars kan de verdeler per groep op de juiste manier ingeregeld worden. Je kunt kiezen voor een kunststof verdeler of een verdeler van staal of RVS. Deze werken op dezelfde manier, maar als je ook gebruik wilt maken van vloerkoeling raden we je aan om voor een kunststof verdeler te kiezen. Door de dubbele wand treed er namelijk nagenoeg geen condensvorming op.

De verdelers met pomp van Benem zijn van hoogwaardige kwaliteit en kun je zelf naar wens samenstellen; we hebben een zeer ruime keuze in het aantal groepen. Om je verder te helpen met het ontwerpen van je vloerverwarmingssysteem kunnen we ook een professioneel vloerverwarming legplan voor je verzorgen.

Kan ik mijn verdeler met pomp blijven gebruiken als ik mijn CV-ketel vervang door een warmtepomp?

In de huidige tijden waarin energiezuinigheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen, is het te voorzien dat je je CV-ketel over enkele jaren wilt gaan vervangen door een warmtepomp. Als je nu een vloerverwarmingssysteem gaat aanleggen (en dus in een verdeler gaat investeren) maar nog geen warmtepomp wilt aanschaffen, ontstaat vanzelf de logische vraag of je je verdeler met pomp kunt blijven gebruiken op het moment dat je een warmtepomp gaat aanschaffen.

Met een standaard verdeler kan dit niet; zo’n verdeler heeft een hoge aanvoertemperatuur nodig die een warmtepomp simpelweg niet kan leveren. Bij aanschaf van een warmtepomp zul je dus een nieuwe verdeler nodig hebben. Gelukkig is er de innovatieve en toekomstbestendige Lovak DuoHeat™, welke je zowel met een CV-ketel als warmtepomp kunt gebruiken. In tegenstelling tot een standaard verdeler, maakt het voor de nieuwe generatie Lovak DuoHeat™ niet uit of deze als open verdeler of als gesloten verdeler moet werken; je kunt dus gewoon je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp en gebruik blijven maken van dezelfde verdeler. Als de pomp van de Lovak DuoHeat™ niet meer nodig is kan deze ook gemakkelijk gedemonteerd worden (ook in tegenstelling tot standaard verdelers met pomp). De pomp verbruikt dan niet meer onnodig stroom en slijt ook niet meer. Mocht je dus nog niet zeker zijn over de toekomst van je CV-ketel, dan is de Lovak DuoHeat™ wellicht de juiste keuze.