Lovak vloerverwarmingsbuis 5-lagen 16 x 2,0

Benem levert hoogwaardige vloerverwarmingsleidingen van Lovak Professional. Wij verkopen uitsluitend kwalitatieve 5-laagse diffusiedichte vloerverwarmingsbuizen. De vloerverwarmingsslangen zijn beschikbaar in o.a. 14mm, 16mm, 18mm en 20mm diameter en worden verkocht op rollen tot 600m lengte. Natuurlijk kunnen we op verzoek afwijkende maten en lengtes leveren. Wij hebben altijd een grote voorraad PE-RT (Poly Ethylene of Raised Temperature) vloerverwarmingsbuizen en kunnen dus snel bezorgen. Bij Benem besteld is snel in huis en bij bestellingen vanaf 100 euro is de verzending gratis.

Partner voor de professionele installateur

Ben je een professionele installateur en op zoek naar een betrouwbare partner voor de levering van vloerverwarmingsbuis? Bij Benem kun je rekenen op persoonlijke bezorging, een goede voorraad en snelle verzending. Ook op locatie van de klus. Ben je een zakelijke klant en klinkt dit interessant? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is de functie van vloerverwarmingsbuis in een vloerverwarmingssyteem?

Vloerverwarmingsbuizen zijn onmisbaar voor je verwarmingssyteem. Ze zorgen ervoor dat het warme water uit je warmtebron (CV-ketel of warmtepomp meestal) onder de vloer kan circuleren en warmte af kan geven. De warmte uit het water stijgt op en verwarmt op die manier je woning op een comfortabele manier.

PE-RT buis

De vloerverwarmingsbuizen die Benem verkoopt zijn allemaal van materiaal PE-RT. PE-RT is een technisch kunststof genaamd PolyEthyleen. Dit materiaal is niet alleen heel sterk, het is ook heel flexibel en daarnaast slijt het nagenoeg niet. Een perfecte combinatie voor een vloerverwarmingsbuis.

Diffusiedichtheid

Diffusiedichtheid wordt ook wel zuurstofdichtheid genoemd. Wanneer een buis niet zuurstofdicht (of diffusiedicht) is kan er zuurstof in het systeem komen en daardoor kunnen verschillende componenten gaan roesten en kan er schade ontstaan in het systeem. Daarnaast zorgt zuurstof in het systeem voor een lagere warmteafgifte en werkt je systeem dus minder efficiënt. Alle vloerverwarmingsbuizen die Benem verkoopt zijn zuurstofdicht met een EVOH tussenlaag en van hoge kwaliteit.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van vloerverwarmingsbuis?

Je wil er allereerst zeker van zijn dat je vloerverwarmingsbuizen van een hoogwaardig materiaal aanschaft. Een PE-RT buis is dan altijd de juiste keuze. Daarnaast dient de buis diffusiedicht te zijn en is het goed om te controleren of de buis voorzien is van een zuurstofdichte EVOH-laag en dat het een 5-laagse buis is. De huidige standaard is dan ook een 5-laagse buis. Bij een 5-laagse vloerverwarmingsbuis bevindt de zuurstofdichte laag zich tussen PE-RT lagen waardoor deze goed is beschermd. Daardoor zijn deze buizen sterker en gaan ze langer mee.

Welke diameter vloerverwarmingsbuis heb ik nodig?

De standaard diameter voor vloerverwarmingsslang is 16mm (met een wanddikte van 2mm) en kan gebruikt worden, afhankelijk van de afstand tussen de buizen, voor hoofdverwarming. Dit is voor een standaard vloerverwarmingssysteem een prima keuze. Er is ook een kleinere buis met een diameter van 14mm. Deze wordt vaak toegepast bij droogbouw vloerverwarming. Grotere buizen (van 18mm en 20mm diameter) worden vaak gebruikt in grotere ruimtes zoals bedrijfshallen en andere grote panden. De groepen kunnen door de grotere diameter wat langer worden en zijn er minder groepen benodigd voor het systeem.