Noppenplaten

Noppenplaten worden gebruikt als stevige basis voor de bevestiging van vloerverwarmingsbuizen bij natbouw vloerverwarmingssystemen. De vloerverwarmingsbuizen kunnen tussen de kunststof noppen door worden gelegd en gemakkelijk worden vastgedrukt. Als alle buizen geïnstalleerd zijn kan de dekvloer over de noppenplaten en buizen heen gestort worden. Zo bouw je simpel en snel een goed vloerverwarmingssysteem. Benem levert noppenplaten met en zonder isolatie direct uit voorraad zodat je snel aan de slag kunt met jouw project. Op deze pagina vind je ons assortiment aan noppenplaten.

Noppenplaten informatie

Noppenplaten zijn stevige kunststof platen met een isolatielaag en verhoogde kunststof noppen. De noppenplaten kunnen gewoon op de basisvloer neergelegd worden met de noppen aan de bovenzijde. Tussen de noppen is er ruimte voor het neerleggen van vloerverwarmingsbuizen. De noppen bevinden zich op vaste afstanden van elkaar waardoor de buizen altijd met precies dezelfde tussenafstand neergelegd kunnen worden en je dus een goed verdeeld vloerverwarmingssysteem krijgt. Je hebt geen speciale gereedschappen nodig om de buizen vast te maken: deze kunnen gewoon tussen de noppen geklikt worden, ze zitten dan stevig vast. Als je het gehele vloerverwarmingssysteem hebt opgebouwd kan de dekvloer er overheen gestort worden. Na het drogen kun je een afwerkvloer kiezen en genieten van jouw heerlijk warme nieuwe vloer.

Benem levert noppenplaten in verschillende uitvoeringen: met 11mm isolatie, met 30mm isolatie en zonder isolatie. De platen zijn verkrijgbaar vanaf 1 stuk en bezorgen we natuurlijk gewoon bij je thuis. Daarnaast hebben we, om het uitkiezen makkelijker te maken, ook een aantal samengestelde vloerverwarming sets.

Welke alternatieven voor noppenplaten zijn er?

Wil je een vloerverwarmingssysteem gaan opbouwen en zoek je een alternatief voor noppenplaten? Je kunt je vloerverwarmingsbuizen ook vastmaken op tackerplaten of draadmatten. Al deze oplossingen zijn geschikt voor natbouw vloerverwarming. Voor meer informatie over alle mogelijkheden en keuzes voor vloerverwarmingssystemen verwijzen we je graag naar onze informatiepagina’s over vloerverwarming.