Conex Bänninger heeft een nieuwe lijn aan innovatieve koppelingen voor koelleidingen. Tot voorkort werden koelleidingen altijd verbonden met soldeerkoppelingen, wat naast een hoop praktische ongemakken ook een hoge installatietijd opleverde. Met de komst van de Conex Bänninger MaxiPro perskoppelingen is dat verleden tijd. Met de MaxiPro koppelingen beschik je over een robuust perssysteem wat voor een veilige en permanente verbinding van alle koperen koel- en aircoleidingen zorgt. De koppelingen kunnen worden gebruikt in systemen met alle gangbare koudemiddelen en zijn geschikt voor hogedruk-toepassingen tot 48 bar. Het productenscala bestaat naast rechte en verloopkoppelingen ook uit een aantal bochten, T-stukken en andere handige koppelingen.

Installatie

De installatie is simpel en snel; er is alleen een perstang en een juiste persbek benodigd om de koppelingen te kunnen monteren. De Conex Bänninger MaxiPro perskoppelingen kunnen worden geperst met de officieel goedgekeurde BMP persbekken van Rems. Na het inbrengen van de ontbraamde pijp in de koppeling wordt de persbek over de koppeling gezet en perst de tang de koppeling op 3 punten permanent aan de buis vast. De hoge kwaliteit O-ringen in de koppeling zijn beschermd tegen beschadigingen en verschuiven, en zorgen voor een veilige en lekvrije verbinding. Let wel: Koelleidingen dienen altijd door een vakkundig installateur (STEK gecertificeerd) te worden geïnstalleerd.

Rendabel

Uit tests is gebleken dat de installatie van een perskoppeling tot 3x sneller is dan die van een normale soldeerkoppeling. Op de werkplek heb je geen gasflessen en aanverwanten meer nodig. Omdat er niet met een open vlam gewerkt wordt is er geen brandgevaar meer en hoeft er op een projectlocatie geen werkvergunning meer aangevraagd te worden. Tevens hoeven aangelegde leidingen niet meer met stikstof gereinigd te worden omdat er niet gesoldeerd is. Door minder benodigdheden en de verkorte installatietijd kunnen leidingsystemen efficiënt gebouwd worden en wordt er tijd én geld bespaard.

Heb je nog vragen?

Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie hebben, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.