Informatie | Conex Bänninger Maxipro

Conex Bänninger heeft een nieuwe lijn aan innovatieve koppelingen voor koelleidingen. Tot voorkort werden koelleidingen altijd verbonden met soldeerkoppelingen, wat naast een hoop praktische ongemakken ook een hoge installatietijd opleverde. Met de komst van de Conex Bänninger MaxiPro perskoppelingen is dat verleden tijd.

Met de MaxiPro koppelingen beschik je over een robuust perssysteem wat voor een veilige en permanente verbinding van alle koperen koel- en aircoleidingen zorgt. De koppelingen kunnen worden gebruikt in systemen met alle gangbare koudemiddelen en zijn geschikt voor hogedruk-toepassingen tot 48 bar. Het productenscala bestaat naast rechte en verloopkoppelingen ook uit een aantal bochten, T-stukken en andere handige koppelingen. Zie Figuur 1 voor een voorbeeld.

Figuur 1 - Voorbeeld MaxiPro perskoppeling

Installatie

De installatie is simpel en snel; er is alleen een perstang en een juiste persbek benodigd om de koppelingen te kunnen monteren. De Conex Bänninger MaxiPro perskoppelingen kunnen worden geperst met de officieel goedgekeurde BMP persbekken van Rems.

Na het inbrengen van de ontbraamde pijp in de koppeling wordt de persbek over de koppeling gezet en perst de tang de koppeling op 3 punten permanent aan de buis vast. De hoge kwaliteit O-ringen in de koppeling zijn beschermd tegen beschadigingen en verschuiven, en zorgen voor een veilige en lekvrije verbinding. Zie ook Figuur 2.

Let wel: Koelleidingen dienen altijd door een vakkundig installateur (STEK gecertificeerd) te worden geïnstalleerd.

Figuur 2 - Installatie van een MaxiPro perskoppeling

Rendabel

Uit tests is gebleken dat de installatie van een perskoppeling tot 3x sneller is dan die van een normale soldeerkoppeling. Op de werkplek heb je geen gasflessen en aanverwanten meer nodig. Omdat er niet met een open vlam gewerkt wordt is er geen brandgevaar meer en hoeft er op een projectlocatie geen werkvergunning meer aangevraagd te worden. Tevens hoeven aangelegde leidingen niet meer met stikstof gereinigd te worden omdat er niet gesoldeerd is. Door minder benodigdheden en de verkorte installatietijd kunnen leidingsystemen efficiënt gebouwd worden en wordt er tijd én geld bespaard.

Conex Bänninger onderdelen

Vragen?

Heb je nog vragen? Of ben je nog niet zeker of de perskoppelingen van Conex Bänninger MaxiPro iets voor jouw project zijn? Wij adviseren je graag en vrijblijvend. Neem contact met ons op, dan helpen we je direct verder.