Informatie | Terrendis grondleidingen

Het Terrendis leidingsysteem bestaat uit voorgeïsoleerde leidingen, koppelingen en accesoires.

Toepassing

De Terrendis producten zijn ontwikkeld voor ondergrondse toepassingen, uiteraard kunnen de leidingen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Deze leidingen kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld ondergrondse infra-netwerken voor bijvoorbeeld scholen, flatgebouwen, woonwijken, biomassa- of biogas centrales. Terrendis heeft een breed assortiment voor warmte- en koudetransport voor onder andere stadsverwarming.

Daarnaast is Terrendis ideaal in combinatie met een warmtepomp, pelletkachel (let op de maximum temperatuur) of andere duurzame installaties die bijvoorbeeld in een schuur of buitenopstelling worden geplaatst. Zo is het toch mogelijk een dergelijke installatie te plaatsen wanneer hier in de woning geen ruimte voor is.

Eigenschappen

Het Terrendis systeem is ontwikkeld voor installatie onder de meest moeilijke werkomstandigheden, de Terrendis voorgeïsoleerde leidingen zijn licht van gewicht en onderhoudsvrij. Ze zijn verkrijgbaar op rollen van 1 t/m 100 meter. Dankzij de unieke flexibiliteit van de voorgeïsoleerde leidingen wordt het gebruik van koppelingen verminderd. Hierdoor is het risico op mogelijke ondergrondse lekkages praktisch uitgesloten en wordt er bespaard op tijd en installatiekosten. Terrendis bestaat uit een volledig assortiment aan hoogwaardige PE-Xa mediumbuizen van 25 mm tot 125 mm in een breed assortiment van dubbelwandig geribde buitenmantels van 75 tot en met 225 mm. Alle buizen, koppelingen en toebehoren zijn direct leverbaar en kunnen rechtstreeks op de werkplek geleverd worden.

Er bestaan hoofdzakelijk twee soorten voorgeïsoleerde leidingsystemen: gebonden polyurethaan hardschuim systemen (PUR) en niet-gebonden lappenschuim systemen.

Bij gebonden systemen zijn de mediumleidingen, isolatie en de buitenmantel volledig aan elkaar verlijmd door het PUR-hardschuim. Dit leidt tot een zeer star leidingsysteem. Bij niet-gebonden systemen zoals Terrendis, bestaat de isolatie uit verschillende lappen vernet microcellulair PE-X schuim met gesloten celstructuur, gewikkeld rond de mediumleidingen. De verschillende lagen isolatie in een niet-gebonden leidingsysteem kunnen onafhankelijk van elkaar en van de mediumbuis bewegen. Het gladde binnenoppervlak van de buitenmantel verminderd ook de wrijving met de buitenste isolatielaag. Deze kenmerken zorgen voor een aanzienlijk verbeterde flexibiliteit van de voorgeïsoleerde buis, waardoor deze veel makkelijker te installeren is. Het monteren van koppelingen bij een niet-gebonden systeem is eenvoudig, dit in tegenstelling tot de gebonden PUR-leidingsystemen waar een stuk meer tijd en ervaring van de installateur vereist is om de buitenmantel te strippen en de klevende PUR-isolatie van de PE-X buis te verwijderen, zonder de mediumleiding te beschadigen.

Constante isolerende prestaties

Het verschijnsel dat PUR geïsoleerde leidingen gedeeltelijk hun oorspronkelijk isolerende eigenschappen verliezen door de diffusie van de vluchtige blaasmiddelen, wordt meestal aangeduid als lambda-veroudering. Bovendien veroorzaakt het oprollen en buigen van de leiding scheuren en breuken in de PUR-schuimcellen. Deze scheuren en breuken hebben dan ook een aanzienlijke invloed op de isolerende prestaties van het systeem. Dankzij het geheugen in de isolatie van de Terrendis leidingen, zorgt het vernette microcellulaire PE-X schuim voor een constant thermische isolerende werking wat zorgt voor een verlengde levensduur zelfs na meerdere malen buigen.

Eliot® geolocatie

Terrendis + ELIOT zijn slimme voorgeïsoleerde leidingen!

  • Zeer nauwkeurige georeferentie tot 2,5 meter diep.
  • Ongevoelig voor type en conditie van de ondergrond.
  • Maakt onmiddellijk dichten van de gegraven sleuf mogelijk.
  • Overdracht van de GPS-coördinaten en op de tag opgeslagen informatie naar een Geografisch Informatie Systeem.
  • Verbeterde traceerbaarheid en netwerkcontrole.
  • Geavanceerd beheer van uw netwerkinfrastructuur.

Terrendis biedt de unieke mogelijkheid om Eliot, een gepatenteerd, op RFID gebaseerd systeem voor detectie, 3D locatie en identificatie van ondergrondse leidingen te integreren in uw oplossing met voorgeïsoleerde leidingsystemen.

Bestellen

De Terrendis leidingen zijn bij Benem te bestellen per meter, en maximaal 100 meter per rol. De leidingen worden binnen een aantal werkdagen gratis op de werkplek geleverd, doorgaans gebeurd dit binnen 3-4 werkdagen. De prijzen op onze website zijn weergegeven per meter, bij afname van grotere hoeveelheden krijgt u extra korting.

De Terrendis leidingen kan je hier vinden.

Om de leidingen aan elkaar en aan het bestaande systeem te kunnen koppelen heeft Terrendis een breed assortiment aan koppelingen. De koppelingen zijn per stuk verkrijgbaar en worden samen met de leidingen op de werkplek geleverd. De Terrendis koppelingen kan je hier vinden.


Om de leidingen door muren te voeren, te isoleren of af te dichten heeft Terrendis een breed assortiment aan accessoires. De Terrendis accessoires kan je hier vinden.


Het is niet toegestaan bovenstaande informatieve tekst te gebruiken voor commerciële doeleinden en of publicatie zonder schriftelijke toestemming van Benem.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.