Tackerplaten

Tackerplaten worden gebruikt als basislaag om vloerverwarmingsbuis op vast te maken bij natbouw vloerverwarmingssystemen. De vloerverwarmingsbuizen kunnen simpelweg op de juiste plek op de tackerplaten worden uitgelegd en kunnen vervolgens worden vastgemaakt. Nadat alle buizen zijn neergelegd en vastgemaakt kan de dekvloer eroverheen gestort worden en is jouw nieuwe vloer voorzien van vloerverwarming. Benem levert tackerplaten, zowel losse platen en op rol, en natuurlijk alle benodigde toebehoren voor jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Op deze pagina vind je ons assortiment aan tackerplaten.

Tackerplaten informatie

Tackerplaten zijn isolatieplaten met aan de bovenzijde een textieldoek. Op het doek staan lijnen gedrukt waardoor je gemakkelijk kunt bepalen waar je de vloerverwarmingsbuizen wilt plaatsen. Je kunt dus zelf bepalen welke onderlinge buisafstanden je aanhoudt, wat één van de voordelen van het gebruik van tackerplaten is. Na het neerleggen van de tackerplaten op de basisvloer kunnen de vloerverwarmingsbuizen simpelweg op de tackerplaten uitgelegd worden, en kunnen vervolgens met tackernagels bevestigd worden. Tackernagels zijn plastic beugels met scherpe punten die met behulp van een tackerapparaat stevig in de tackerplaten gedrukt worden en op die manier de vloerverwarmingsbuizen op hun plaats houden. Als de buizen bevestigd zijn kan de dekvloer over het vloerverwarmingssysteem gestort worden. Op deze manier bouw je snel een hoogwaardig natbouw vloerverwarmingssysteem op.

Benem levert tackerplaten in de diktes 20mm, 25mm en 30mm. De platen kunnen zowel als losse platen als op rol geleverd worden. Daarnaast hebben we ook een aantal kant-en-klare vloerverwarming sets (met tackerplaten).

Welk gereedschap heb je nodig voor installatie van tackerplaten?

Bij gebruik van tackerplaten heb je zoals beschreven ook tackernagels nodig om de vloerverwarmingsbuizen op de juiste manier vast te maken. Om de tackernagels te installeren heb je een tackerapparaat nodig. Naast de mogelijkheid om een tackerapparaat te kopen kun je bij ons ook voordelig een tackerapparaat huren.

Welke alternatieven voor tackerplaten zijn er?

Wil je een vloerverwarmingssysteem gaan opbouwen maar wil je, of kun je, geen tackerplaten gebruiken? Geen probleem. Je kunt je vloerverwarmingsbuizen ook bevestigen op noppenplaten of draadmatten. Al deze voorgenoemde oplossingen zijn geschikt voor natbouw vloerverwarming. Voor meer informatie over alle mogelijkheden en keuzes voor vloerverwarmingssystemen verwijzen we je graag naar onze informatiepagina’s over vloerverwarming.