Tackerplaten

Tackerplaten worden gebruikt als basislaag om vloerverwarmingsbuis op vast te maken bij natbouw vloerverwarmingssystemen. De vloerverwarmingsbuizen kunnen simpelweg op de juiste plek op de tackerplaten worden uitgelegd en kunnen vervolgens worden vastgemaakt. Nadat alle buizen zijn neergelegd en vastgemaakt kan de dekvloer eroverheen gestort worden en is jouw nieuwe vloer voorzien van vloerverwarming. Benem levert tackerplaten, zowel losse platen en op rol, en natuurlijk alle benodigde toebehoren voor jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Op deze pagina vind je ons assortiment aan tackerplaten.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
  1. Tackernagels 1000 stuks
    € 41,25 € 34,09 Vanaf € 26,81
  2. Vloerverwarming tackerplaat 30 mm isolatie 10 m2
    € 119,51 € 98,77
  3. Tackernagels stok 14 / 20 - 1400 stuks
    € 70,24 € 58,05
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

Tackerplaten informatie

Tackerplaten zijn isolatieplaten met aan de bovenzijde een textieldoek. Op het doek staan lijnen gedrukt waardoor je gemakkelijk kunt bepalen waar je de vloerverwarmingsbuizen wilt plaatsen. Je kunt dus zelf bepalen welke onderlinge buisafstanden (hart afstand) je aanhoudt, wat één van de voordelen van het gebruik van tackerplaten is. Na het neerleggen van de tackerplaten op de basisvloer kunnen de vloerverwarmingsbuizen simpelweg op de tackerplaten uitgelegd worden, en kunnen vervolgens met tackernagels bevestigd worden. Tackernagels zijn plastic beugels met scherpe punten die met behulp van een tackerapparaat stevig in een tackerplaat gedrukt worden en op die manier de vloerverwarmingsbuizen op hun plaats houden. Als de buizen bevestigd zijn kan de dekvloer over het vloerverwarmingssysteem gestort worden. Op deze manier bouw je snel een hoogwaardig natbouw vloerverwarmingssysteem op.

Benem levert tackerplaten in verschillende diktes, o.a. 20mm, 25mm en 30mm. Dikkere platen zorgen voor hogere isolatie maar ook voor meer opbouwhoogte. De platen kunnen zowel als losse platen (per pak) als op rol geleverd worden. Daarnaast hebben we ook een aantal kant-en-klare vloerverwarming sets (met tackerplaten).

Welk gereedschap heb je nodig voor de installatie?

Om vloerverwarmingsbuis op de juiste manier op een tackerplaat vast te maken heb je zoals beschreven ook tackernagels nodig. Om de tackernagels te installeren heb je een tackerapparaat nodig. Naast de mogelijkheid om een tackerapparaat te kopen kun je bij ons ook voordelig een tackerapparaat huren.

Welke alternatieven voor tackerplaten zijn er?

Wil je vloerverwarming aanleggen maar wil je, of kun je, geen tackerplaten gebruiken? Geen probleem. Je kunt je vloerverwarmingsbuizen ook bevestigen op noppenplaten of draadmatten. Al deze voorgenoemde oplossingen zijn geschikt voor natbouw vloerverwarming. Voor meer informatie over alle mogelijkheden en keuzes voor vloerverwarmingssystemen verwijzen we je graag naar onze informatiepagina’s over vloerverwarming.