Grondleidingen Terrendis

Met de voorgeïsoleerde grondleidingen van Terrendis leg je razendsnel een ondergrondse leiding aan tussen bijvoorbeeld de buitenunit van een warmtepomp en een woning. Een Terrendis grondleiding bevat één tot wel vier mediumleidingen omgeven door speciaal flexibel PE-X isolatieschuim en een zeer slijtvaste HDPE buitenmantel. Door de flexibiliteit van deze grondleidingen zijn er vaak geen ondergrondse koppelingen meer benodigd waardoor er nagenoeg geen risico meer is op ondergrondse lekkages. Het isolatieschuim is aan het eind van de leiding gemakkelijk te verwijderen voor een snelle en goede installatie van de eindkoppelingen. Op deze pagina vind je ons assortiment aan Terrendis grondleidingen.

Terrendis grondleiding informatie

Een grondleiding is een geïsoleerde leiding die speciaal geschikt is voor ondergrondse installatie. De grondleiding bestaat uit de mediumleiding(en), een laag isolatie en een stevige waterdichte buitenmantel. De grondleiding wordt ingegraven en komt weer boven waar deze aangesloten dient te worden. Zo leg je gemakkelijk een onzichtbare leiding aan tussen bijvoorbeeld een woonhuis en een tuinhuis, maar ook tussen een woonhuis en de buitenunit van een warmtepomp. Door de isolatie in de grondleiding is er bijna geen warmteverlies. Terrendis grondleidingen zijn grondleidingen van uitstekende kwaliteit en onderscheiden zich door hun lichte gewicht, hoge mate van flexibiliteit en speciale PE-X isolatie. De leidingen zijn gemakkelijk met de hand te buigen en kunnen daardoor ook in krappe bochten geïnstalleerd worden. Hierdoor hoef je, in tegenstelling tot andere systemen, ondergronds geen koppelingen meer te gebruiken, wat het risico op lekkages minimaliseert. Terrendis grondleidingen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. De grondleidingen zijn uitgerust met één tot wel vier mediumleidingen (van 25mm tot 125mm) en met buitenmantels van 75mm tot wel 225mm. Er zijn mediumleidingen voor koud en heet verwarmingswater, en koud en heet tapwater.

Bij Benem vind je gehele assortiment aan grondleidingen van Terrendis. De grondleidingen kun je per meter bestellen (tot lengtes van wel 100 meter) en bezorgen we op de juiste lengte bij je thuis. Naast grondleidingen levert Benem natuurlijk ook alle benodigde accessoires, koppelingen en aansluitmaterialen om van jouw project een succes te maken. En heb je een vraag of heb je specifiek advies nodig? De experts van onze klantenservice helpen je graag verder.

Hoe kies ik de juiste grondleiding?

Zoals hierboven aangegeven zijn er verschillende types grondleidingen verkrijgbaar, en het is belangrijk om het juiste type voor jouw toepassing te selecteren. Voor verwarmingswater (bij bijvoorbeeld het aansluiten van een warmtepomp of pelletkachel) maak je gebruik van de Heat Uno of Heat Duo leidingen. Voor tapwater (zowel warm en koud) gebruik je de Sanitair Uno en Sanitair Duo leidingen en de speciale sanitair puntstukken. Voor beide voorgenoemde types, Heat en Sanitair, hangt de keuze tussen Uno of Duo af van hoeveel leidingen je nodig hebt en hoeveel installatieruimte je hebt. Als je alleen koud water nodig hebt (geen tapwater) dan maak je gebruik van de Koud Uno leiding. De Quadruple leiding is leiding met vier mediumbuizen, twee voor verwarmingswater en twee voor tapwater. Je kunt in zo’n geval natuurlijk ook twee aparte leidingen (een Sanitair Duo en een Heat Duo) gebruiken. Kies voor iedere leiding de juiste Terrendis koppelingen en Terrendis accessoires. Natuurlijk is het ook belangrijk om per leiding de juiste diameter te kiezen voor jouw toepassing. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de specifieke eisen van de toepassing die je wilt aansluiten. Om je op weg te helpen hebben we ook een speciale informatiepagina over draad- en leidingdiameters.

Meer informatie over Terrendis grondleidingen en de bijbehorende koppelingen en accessoires vind je op onze informatiepagina over Terrendis grondleidingen.