Bezorgen volgens standaard levertijden | Geopend voor zakelijke klanten | Afhalen voor particulieren

Rems Persgereedschap

REMS is een Duitse producent van hoogwaardig gereedschap voor installatie van buizen en leidingen. Met meer dan 100 jaar ervaring, een eigen productiefaciliteit en zelfs een eigen staalharderij is REMS een van de belangrijkste leveranciers van persgereedschappen.

In Nederland is Benem dé leverancier om je REMS gereedschap aan te schaffen. Wij hebben een zeer grote voorraad aan perstangen en persbekken en kunnen daardoor bijna alle perstangen en persbekken direct leveren. Gereedschappen die niet voorradig of niet standaard zijn kunnen we ook snel en tegen scherpe prijzen leveren. Verder staat onze klantenservice altijd voor je klaar en helpen we je graag verder met advies op maat.

Om je op weg te helpen in de eindeloze mogelijkheden van de persgereedschappen van REMS hebben we op deze pagina de belangrijkste informatie voor je samengevat. Mocht je na het lezen van deze pagina toch nog niet helemaal zeker zijn over welk gereedschap de juiste keuze is, of het gereedschap wat je zoekt staat er niet tussen, neem dan even contact met ons op. We denken graag met je mee.

Perstangen

Perstangen zijn de belangrijkste gereedschappen voor het correct installeren van perskoppelingen bij meerlagenbuizen voor water en gas. Het op een juiste manier persen van koppelingen is essentieel om een lekvrij systeem te garanderen. Omdat je tijdens een klus of project vaak een groot aantal koppelingen moet persen is het daarom belangrijk om het juiste, goede, gereedschap te hebben. Met de gereedschappen van REMS zit je altijd goed.

De elektrische perstangen van REMS zijn er in vele uitvoeringen en types. Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden en keuzes die je hebt bij de aanschaf van een REMS perstang. Op deze pagina vind je ons huidige assortiment aan REMS perstangen.

Kleine en grote perstang

De REMS elektrische perstangen worden uitgevoerd als ‘kleine’ en als ‘grote’ versie. Daarnaast is er nog een extra grote XL versie verkrijgbaar.

 • De kleine versie wordt aangeduid als REMS mini-press perstang en is met 2200kg aan perskracht geschikt voor het persen van koppelingen tot 40mm (of 1 ¼ “).
 • De grote versie wordt aangeduid als REMS perstang en is met 3200kg aan perskracht geschikt voor het persen van koppelingen tot 110mm (of 4”).
 • De extra grote versie wordt aangeduid als REMS XL perstang. Deze is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: één met 3200kg aan perskracht, en één met 4500kg aan perskracht. Beide uitvoeringen zijn geschikt voor het persen van koppelingen tot 110mm (of 4”).

Vorm perstang

REMS elektrische perstangen zijn als rechte en als haakse perstang te verkrijgen. De werking van beide types is gelijk, maar de afmetingen en vorm maken de twee types voor verschillende omstandigheden net iets handiger. Voor beide types geldt dat de kop 360 graden rond de as van de perstang kan draaien. Zie Figuur 1 voor een overzicht van de twee vormen; links zie je de rechte perstang, rechts de haakse.

Figuur 1 - Rechte en haakse perstang

Stroomvoorziening perstang

De perstangen zijn verkrijgbaar als uitvoering met een snoer (230V) en als uitvoering met een accu (14.4V of 22V). Het verschil tussen de 14.4V en 22V accumodellen is alleen de accucapaciteit. Meer over de accu’s van REMS vind je hieronder bij het kopje ‘Accu’s’. Alle uitvoeringen werken verder op exact dezelfde manier en geven hetzelfde resultaat: een perfect geperste koppeling. De keuze hierin ligt dus meer aan persoonlijke voorkeuren en de mogelijke werkplekken waar je komt.

Automatic Circuit Control

Sommige perstangen zijn uitgerust met ACC (Automatic Circuit Control). Dit houdt in dat met een druk op de knop, de perstang één volledige perscyclus doorloopt en daarna automatisch weer opent. Types zonder ACC sluiten volledig en blijven gesloten totdat de gebruiker de resetknop indrukt, waarna de perstang weer opent. Of een model van ACC voorzien is herken je aan het logo zoals te zien in Figuur 2. In principe zijn alle modellen met een accu voorzien van ACC.

Figuur 2 - Logo ACC

REMS handperstang

Ben je geen fan van elektrisch gereedschap, maar wil je wel perskoppelingen installeren? Geen probleem. Naast de elektrische perstangen levert REMS ook een ergonomische handperstang: De REMS Eco-Press, zie Figuur 3. Deze perstang is geschikt voor het persen van koppelingen tot 26mm (of 1“) en weegt slechts 1.6kg. Door het lage gewicht en de verstelbare armen is dit een zeer handig en veelzijdig stuk gereedschap.

De Eco-Press is geschikt voor gebruik met een aantal van de standaard REMS persbekken. Op deze pagina vind je een lijst met alle standaard REMS persbekken. Degene die worden aangeduid met een sterretje (*) achter het typenummer zijn geschikt voor gebruik in de REMS Eco-Press.

Op deze pagina vind je de REMS handperstang.

Figuur 3 - REMS Eco-Press handperstang

Persbekken

REMS levert niet alleen hoogwaardige perstangen, maar ook de bijbehorende persbekken. Dit is direct één van de unieke voordelen van REMS: REMS heeft voor nagenoeg ieder leidingsysteem een range aan goedgekeurde persbekken. Bij aanschaf van een REMS perstang ben je er dus van verzekerd dat je altijd aan ieder leidingsysteem kan werken; je hoeft alleen even de juiste persbek in huis te halen. Meer informatie over de geschiktheid van de persbekken vind je hier.

De persbekken van REMS zijn gemaakt van speciaal gehard staal en bewerkt met zeer nauwkeurige CNC-machines. Het resultaat mag er zijn: hoogwaardige gereedschappen die vele jaren meegaan.

Naast standaard persbekken heeft REMS ook een aantal specials: persbekken voor persen onder een hoek, knipbekken voor kabels en draadeinden en persbekken voor inzetstukken voor het persen van bijvoorbeeld elektrakabels. Hieronder vind je meer informatie over al deze persbekken:

Standaard persbekken

Standaard rechte persbekken (zoals te zien in Figuur 4) zijn geschikt voor het persen van perskoppelingen van een groot aantal verschillende merken. Op deze pagina vind je ons huidige assortiment aan REMS persbekken. Let goed op het onderscheid tussen persbekken voor de grote REMS perstang en persbekken voor de REMS mini-press perstang.

Figuur 4 - REMS standaard persbekken

Persbekken voor persen onder een hoek

Naast de standaard rechte persbekken is er ook een range aan persbekken voor persen onder een hoek. Door gebruik van deze persbekken wordt je perstang nóg multifunctioneler en kun je deze gebruiken om koppelingen te persen onder een hoek tot 45 graden zoals te zien in Figuur 5. Om dit te kunnen doen heb je twee dingen nodig: een (mini) adapter en een persbek voor persen onder een hoek, beiden vind je op deze pagina.

Figuur 5 - Persen onder een hoek

Knipbekken voor kabels

Een andere veelvoorkomende klus, naast het persen van koppelingen, is het op maat maken van kabels, zie Figuur 6. Om tijdens die klussen ook gebruik te kunnen maken van je perstang heeft REMS een range aan speciale knipbekken. Deze gereedschappen zijn gemaakt van speciaal gehard staal voor een extra lange levensduur. Om kabels te kunnen doorknippen heb je naast de knipbek ook een set knipmessen nodig, beiden vind je op deze paginaLet op: Deze knipbek is alleen geschikt voor de grote REMS perstang, niet voor de REMS mini-press perstang.

Figuur 6 - REMS knipbek voor kabels

Knipbekken voor draadeinden

Ook het doorknippen van draadeinden is voor je REMS perstang geen probleem. Met deze knipbekken kun je je perstang gebruiken voor het doorknippen van draadeinden met diameter M6 t/m M12 van staalkwaliteit 4.8, zie Figuur 7. De draadeinden hoeven niet meer geslepen of geveild te worden na het knippen maar zijn direct te gebruiken. Om draadeinden te kunnen knippen heb je een knipbek en een set inserts nodig, beiden vind je op deze pagina.

Figuur 7 - REMS knipbek voor draadeinden

Persbekken voor elektra

Naast het knippen van kabels en draadeinden is ook het aanknijpen van kabelschoenen en kabeleindes bij elektrische installaties een klus die meer dan eens voorkomt. Ook hiervoor biedt REMS een oplossing: twee speciale persbekken waar persinzetstukken van bijvoorbeeld Klauke en Henco ingezet kunnen worden, zie Figuur 8. Met de persinzetstukken kunnen vervolgens een legio aan werkzaamheden aan elektrische kabels worden uitgevoerd. Een lijst met geschikte persinzetstukken van Klauke is hier te vinden. Op deze pagina vind je alle persbekken voor elektra.

Figuur 8 - REMS persbek voor persinzetstukken

Accessoires

Als je dan in het bezit bent van een kwalitatief stuk gereedschap, dan wil je het ook optimaal kunnen gebruiken en veilig kunnen opbergen. Precies om die reden heeft REMS een range aan hoogwaardige accessoires. Hieronder vertellen we je meer over de accu’s en koffers van REMS. Extra accessoires vind je in de catalogus van REMS, die je helemaal onderaan vindt.

Accu’s

De Li-ion Plus accu’s van REMS zijn zeer hoogwaardig en hebben een lange levensduur (van vaak wel meer dan 10 jaar). Er zijn verschillende accu’s met verschillende capaciteiten verkrijgbaar. Standaard worden de machines geleverd met een accu waarmee je vaak al gemakkelijk een hele dag kunt werken (en met de snellader is de accu zo weer vol). Maar: de gereedschappen van REMS zijn ontworpen voor de meest veeleisende professional, dus zijn er ook accu’s die je écht niet leeg krijgt. Hieronder een overzicht van de verkrijgbare accu’s voor de verschillende machines. Het huidige assortiment vind je op deze pagina.

 • REMS mini-press perstangen 14.4V
  • Worden standaard geleverd met een 14.4V / 1.5Ah Li-ion Plus accu waarmee tot 160 koppelingen geperst kunnen worden.
  • Op aanvraag is de volgende accu verkrijgbaar:
   • Accu 14.4V / 3.0Ah geschikt om tot 250 koppelingen te persen.
 • REMS mini-press perstangen 22V
  • Worden standaard geleverd met een 21.6V / 1.5Ah Li-ion Plus accu waarmee tot 250 koppelingen geperst kunnen worden.
  • Op aanvraag zijn de volgende accu’s verkrijgbaar:
   • Accu 21.6V / 2.5Ah geschikt om tot 390 koppelingen te persen.
   • Accu 21.6V / 5.0Ah geschikt om tot 780 koppelingen te persen.
   • Accu 21.6V / 9.0Ah geschikt om tot 1400 koppelingen te persen.
 • REMS perstangen
  • Worden standaard geleverd met een 14.4V / 3.0Ah Li-ion Plus accu waarmee tot 270 koppelingen geperst kunnen worden. Extra accu’s zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Voor alle apparaten met een accu is er ook een vervangingsaccu met snoer leverbaar. Deze klik je gewoon als een accu in je machine; het snoer steek je in het stopcontact. Zo kun je je accu aangedreven perstang gewoon even als bekabelde machine gebruiken.

Voor de 22V accumodellen is er naast de standaard snellader van 90W is er ook een zwaardere variant van 290W leverbaar waarmee de accu’s nóg sneller weer vol zijn.

Figuur 9 - Standaard REMS accu's

Koffers

Om je perstang, persbekken en accu’s veilig en efficiënt te kunnen vervoeren en op te kunnen slaan levert REMS een aantal koffers. Naast de standaard stalen koffers levert REMS zijn gereedschappen ook in zogenoemde L-boxxen.

Een L-boxx is een zeer stevige kunststof koffer met een gepatenteerd kliksysteem waarmee de koffer aan elke andere L-boxx van welke leverancier dan ook vastgemaakt kan worden. Zo kun je de koffers van je favoriete gereedschappen (van verschillende leveranciers) makkelijk op elkaar stapelen en efficiënt vervoeren. L-boxxen leveren dus, zeker bij een wat grotere hoeveelheid gereedschappen, een hoop voordelen op.

Perstangen en perstangsets worden standaard geleverd in een koffer (zoals te zien in Figuur 10), waarbij je kunt kiezen uit een stalen koffer (links) of een L-boxx (rechts). De koffers zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar.

Figuur 10 - REMS koffers voor perstangen en perstangsets

De REMS handperstang wordt standaard zonder transportmiddel geleverd; hiervoor kan een stevige draagtas of een stalen koffer geleverd worden.

Voor de REMS mini-press persbekken zijn zowel een stalen koffer (met ruimte voor 8 persbekken, links) als een L-boxx (met ruimte voor 11 persbekken, rechts) verkrijgbaar, zie Figuur 11). Beide types vind je op deze pagina.

Figuur 11 - REMS koffers voor mini-press persbekken

Voor de grote REMS persbekken is een stalen koffer (met ruimte voor 6 persbekken) verkrijgbaar zoals te zien in Figuur 12, die vind je op deze pagina.

Figuur 12 - REMS koffer voor grote persbekken

Extra

Staat jouw ideale perstang of benodigde persbek of accessoire niet genoemd op deze pagina? Kijk dan eens in de volledige catalogus van REMS. Die vind je hier. Benem is dé leverancier van REMS in Nederland en kan het volledige assortiment snel en tegen scherpe prijzen leveren. Je kunt altijd even contact met ons opnemen, dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden.