Single split airco

Met een single split airco zorg je voor een perfect gekoelde en comfortabele ruimte. Na de installatie zie je in de binnenruimte alleen een compacte en vaak stijlvolle binnenunit welke gekoelde (of verwarmde) lucht verspreidt. De buitenunit kan tegen de buitenmuur worden gemonteerd of neergezet worden op een platte ondergrond. Je stelt de airco gemakkelijk in met de meegeleverde afstandsbediening of, in sommige gevallen, zelfs met een app. De professionele single split airco’s van Benem zijn erg stil en energiezuinig en zijn daarmee geschikt voor zowel woningen als bedrijfspanden of kantoren.

Single split airco informatie

Een single split airco is een airco systeem wat bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De buitenunit voert de warmte uit de binnenruimte af en de compacte binnenunit zorgt voor het verspreiden, ventileren en filteren van de lucht. Je kunt de stroming van de lucht, de temperatuur en de hoeveelheid ventilatie naar wens aanpassen zodat er een optimaal comfort en een gezond klimaat ontstaat. Ook de luchtvochtigheid wordt door de airco gereguleerd zodat de lucht niet te droog of te vochtig wordt. Een van de voordelen van een vaste airco is dat deze ook kan verwarmen. Ook in de winter kun je dus genieten van een heerlijk verwarmde ruimte door een instelbare stroom van gefilterde lucht. Een single split unit wordt vast geïnstalleerd en alle kabels en slangen worden netjes weggewerkt. Je hoeft hierbij dus geen slang naar buiten te leggen zoals bij een mobiele airco. Omdat de buitenunit het meeste geluid produceert blijft het binnen erg stil. Je kunt een single split airco zelf monteren, maar vanwege het werken met speciale koelgassen dient het aansluiten door een F-gassen gecertificeerd installateur uitgevoerd te worden.

Bij Benem vind je professionele single split airco’s en alle toebehoren en installatiematerialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandconsoles, opstellingsbalken, koelleidingen en koppelingen. Zo zoek je gemakkelijk alle benodigdheden voor jouw project bij elkaar. We leveren snel en staan voor je klaar bij vragen of onduidelijkheden. Onze deskundige klantenservice helpt je graag.

Hoeveel koelvermogen heeft een airco nodig?

De juiste airco voor een ruimte kies je aan de hand van het koelvermogen. De grootte van de ruimte en de mate van isolatie bepalen hoeveel koelvermogen de airco minimaal dient te hebben. De koelcapaciteit van een airco wordt uitgedrukt in kW of in BTU/h. Om het benodigde koelvermogen in BTU/h te bepalen bereken je allereerst de inhoud van de ruimte in kubieke meters (m3). Een ruimte van 5m lang, 4m breed en 2,5m hoog heeft een inhoud van 5m x 4m x 2,5m = 50m3. Vervolgens vermenigvuldig je de inhoud van de ruimte met een factor welke afhankelijk is van de mate van isolatie van de ruimte. Voor een goed geïsoleerde ruimte gebruik je een factor 100, voor een gemiddeld geïsoleerde ruimte gebruik je een factor 135 en voor een slecht geïsoleerde of erg warme ruimte gebruik je een factor 170. Als de ruimte van 50m3 gemiddeld geïsoleerd is, heeft deze dus een koelvermogen van 50m3 x 170 = 8500 BTU/h nodig. Met dit benodigde koelvermogen kun je de juiste airco uitkiezen. Bij twijfel kun je het best voor een iets groter model kiezen zodat je zeker bent dat deze wel op de juiste manier en genoeg kan koelen of verwarmen. Je kunt een uitgebreide versie van de bovenstaande berekening terugvinden op onze informatiepagina over mobiele airco’s. De berekening is hetzelfde voor zowel mobiele airco’s als vaste airco’s.