Vloerverwarming verdeler 2 groepen kunststof LTV

Vloerverwarming verdeler 2 groepen kunststof LTV

Vloerverwarming set noppenplaat zonder pomp

Tip! Bekijk gerelateerde producten onderaan pagina.

WhatsApp ons op
+31 6 114 75 417
Bel ons op
+31 85 06 06 545
Vanaf € 193,80
SKU
B005059

Afwijkende wensen? Binnen 4 uur een passende offerte.


De vloerverwarming noppenplaat zonder pomp set bevat : 

 • Noppenplaten met 11 mm isolatie
 • RVS of kunststof verdeler
 • Randisolatie
 • Wartel sets
 • Vloerverwarming PE-RT 5 lagen 16 x 2,0 buis (120 m)
 • Vloerbochten
 • Gratis bezorging in Nederland en België.

Toepassing

Noppenplaten

Vloerverwarming met noppenplaten kan toegepast worden op een betonnen ondervloer, waar vervolgens op de noppenplaten een zwevende afwerkvloer wordt geplaatst. Dit kan een zand-cement dekvloer zijn, met vaak een dikte van +/-  6 centimeter. Deze dikte is afhankelijk van meerdere factoren waaronder bijvoorbeeld de uiteindelijke vloerbelasting.

Verdeler zonder pomp

Een verdeler zonder pomp, wordt toegepast wanneer de aanvoertemperatuur van het verwarmingswater niet hoog genoeg is om gemengd te worden of wanneer deze zo is ingesteld dat deze niet boven een bepaalde (vaak +/- 35°C) temperatuur uit komt.

Hierdoor kan het water rechtstreeks door bijvoorbeeld de CV-ketel of warmtepomp door de vloer gepompt worden. Uiteraard dient hier rekening gehouden te worden met de capaciteit van de pomp. Aangezien radiatoren vaak niet genoeg verwarmen bij een temperatuur van 35 °C is een verdeler met pomp in combinatie met een hoge temperatuur aan te raden.   

Kunststof wordt vaak gekozen om condensatie te voorkomen wanneer ook gekoeld  gaat worden. Echter zijn steeds meer warmtepompen uitgevoerd met een dauwpunt beveiliging waardoor RVS verdelers steeds vaker worden toegepast kunnen worden.

Al onze verdelers worden geleverd met instelbare debiet (flow) meters. Hierdoor kan je per groep de doorstroming regelen. 

Op een verdeler zonder pomp is het mogelijk een zoneregelsysteem van bijvoorbeeld Watts of Plugwise te monteren, dat kan meteen maar ook achteraf. 

Vermogen

De klant dient zelf altijd te controleren of de warmte-afgifte van dit systeem voldoende is voor zijn toepassing. Over het algemeen is het systeem met verlegafstand 100 geschikt als hoofdverwarming en 150 als bijverwarming. Echter is dit onder andere afhankelijk van de isolatiewaarden en afmetingen van de ruimte en vloerbedekking. Daardoor dient per situatie te worden bekeken of de warmte-afgite voldoende is. 

Warmteafgifte

Groepen

Hieronder zie je het aantal groepen dat geleverd wordt bij het gekozen aantal vierkante meters. 


Installatie

Voordat begonnen wordt met het leggen van de noppenplaten dient langs alle wanden de randisolatie te worden geplaatst, dit kan met af en toe een beetje kit, of een spijkertje. Ook is het mogelijk randisolatie te leveren met een plakstrip of foliestrook. Neem hiervoor contact op, dan sturen we je binnen 1 werkdag een aangepaste offerte. 

De noppenplaten zijn eenvoudig aan elkaar te klikken, waardoor er snel gewerkt kan worden. Hierna kan de rol vloerverwarmingsbuis voor de voet uitgerold worden en met de voet in de noppenplaat worden geklikt. Er is slechts 1 persoon nodig voor het leggen van deze vloerverwarming. Voor de installatie van vloerverwarming met een noppenplaat is geen speciaal gereedschap nodig.  

Voor en na het leggen van de buis is het volledige systeem nog beloopbaar zonder de buis te beschadigen. 

Met de vloerbochten kan de vloerverwarmingsbuis netjes vanaf de vloer naar de verdeler gebogen worden.

De vloerverwarmingsbuizen worden aangesloten op de vloerverwarming verdeler, knip de buis op maat, en ontbraam deze met een ontbramer. Plaats hierna de wartel set op de buis, eerst de wartel, dan de knelring en vervolgens de tule (onderdeeltje met o-ringen) . Vervolgens kan de buis bevestigd worden aan de verdeler. 

De verdeler kan aangesloten worden op de retour- en aanvoer kraan aan de zijkant van de verdeler. Doe dit met bijvoorbeeld een puntstuk

Test voordat de afwerkvloer wordt geplaatst altijd of de buizen waterdicht zijn door er met water druk op te zetten en gedurende een tijd te controleren of de druk hetzelfde blijft en er geen lekkages zijn. De druk en tijd waarmee getest moet worden is terug te vinden in de installatievoorschriften. Voor het testen kan je bijvoorbeeld een afpersapparaat gebruiken. 


Bescherm de pomp, installeer een vuilafscheider!

Om energie te besparen is het in Nederland verplicht gebruik te maken van een A-label pomp in CV-ketels en warmtepompen, deze pompen worden echter aangedreven door een magneetmotor waardoor deze ijzerdeeltjes aantrekt. Deze ijzerdeeltjes kunnen de pomp beschadigen waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verkort. Een vuilafscheider filtert deze ijzer, en andere vuildeeltjes uit het water waardoor de pomp langer mee zal gaan. 


Uitzetvoeg

DIN-norm 18560 schrijft voor dat een verwarmde vloer in alle richtingen 5 mm moet kunnen uitzetten. Deze vereiste wordt door de randisolatie vervuld. Bij grote oppervlaktes (> 40m2) en in deurdoorgangen moeten uitzetvoegen geplaatst worden. Deze moeten de volledige cementdekvloer scheiden en tot de isolatie reiken.

Wanneer vloerverwarmingsbuizen de dilatatievoeg (uitzetvoeg) kruist is het nodig deze in de Radson mantelbuis te plaatsen, deze dient apart te worden besteld. 

Voegen hebben de volgende functies:

 • Bewegingsvoegen vangen vormveranderingen van de dekvloer in alle richtingen op.
 • Randvoegen zijn bewegingsvoegen in de randzone van de dekvloer. Zij verminderen geluidsoverdrachten van de vloer naar de andere bouwdelen.
 • Schijnvoegen zijn normbreukvlakken voor het krimpen bij het drogen van de dekvloer.

Ook in de dekvloervlakken moeten bewegingsvoegen aangebracht worden, bij:

 • Vlakken groter dan 40 m²
 • Kantlengten langer dan 8 m
 • Lengte- / zijdeverhoudingen groter dan 2:1
 • Zones tussen verwarmde en onverwarmde vlakken.
 • Afgeronde of z-vormige vlakken.

Als de hoger vermelde punten niet in acht genomen worden, kan de dekvloer beschadigd worden door gebrek aan
uitzettingsmogelijkheden. Bovendien kunnen de verwarmingsbuizen in de zones van slecht uitgevoerde bewegingsvoegen, door de tegengestelde bewegingen van de dekvloervlakken, opgestuikt en gescheurd worden. Als grote dekvloervlakken met keramische tegelbekledingen in meerdere deelvlakken moeten onderverdeeld worden, moet men de ligging van de bewegingsvoegen afstemmen op de roostermaat van de tegels en met de tegellegger overleggen. Bewegings- en randvoegen mogen pas na beëindiging van de vloerbekledingswerken afgesneden worden. Bij keramische bekledingen moeten de voegen reiken tot aan de bovenkant van de vloerbekleding, en van een duurzaam elastisch materiaal (bijv. Silicone) voorzien worden.


Is er iets niet duidelijk, of loop je ergens tegen aan? Neem contact met ons op en we helpen je verder!


Let op! het is mogelijk dat er extra maatregelen nodig zijn om bijvoorbeeld te voorkomen dat vocht door kan dringen in het systeem. Dit dient per situatie bekeken te worden en is de verantwoordelijkheid van de klant. 


Het is niet toegestaan bovenstaande informatieve tekst te gebruiken voor commerciële doeleinden en of publicatie zonder schriftelijke toestemming van Benem.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Meer informatie
Artikelnummer Benem B005059
Levertijd 4 werkdagen
Type Vloerverwarming set
Toepassing Vloerverwarming
Lage temperatuur (LTV) Ja
Groepen thermostatisch voorbereid Ja M30
Aansluitmaat groepen 3/4" euroconus
Aansluitmaat CV 1"
Afsluitkranen Ja aanvoer en retour
Debiet instelbaar Ja
Debiet meter Ja
Aftapper Ja
Ontluchter Ja
Thermometer Ja aanvoer en retour
Extra informatie Zonder pomp
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vloerverwarming set noppenplaat zonder pomp