Vloerverwarming set tackerplaat

Vloerverwarming set tackerplaat

Vloerverwarming set droogbouw

Vanaf € 390,00
SKU
B100063
Leverdatum: 11/12 of afhalen vanaf: 10/12

De vloerverwarming droogbouw set bevat :

  • 25 mm voorgevormde Polystyreenplaten
  • Warmtegeleiding Lamellen
  • Verdeler Grundfos UPM3 A-label | Toekomst WP: Verdeler met losse Wilo pompgroep
  • Randisolatie
  • Wartel sets
  • Vloerverwarming PE-RT 5 lagen 14 x 2,0 buis
  • Vloerbochten
  • Stralingsplaten voor meer stevigheid en warmteafgifte
  • Gratis bezorging in Nederland en België.

Toepassing

Met een droogbouw vloerverwarming systeem is het mogelijk vloerverwarming op een houten ondergrond te plaatsen. Het is hiervoor niet langer nodig een betonnen vloer te storten of een dikke afwerkvloer te plaatsen. De totale hoogte van dit systeem bedraagd slechts 25 mm. Is 25 mm te hoog? neem contact op en we zoeken samen naar een oplossing. 

De klant dient zelf altijd te controleren of de warmteafgifte van dit systeem voldoende is voor zijn toepassing. Over het algemeen is het systeem met verlegafstand 150 geschikt als hoofdverwarming, echter is dit onder andere afhankelijk van de isolatiewaarden en afmetingen van de ruimte en vloerbedekking. Daardoor dient per situatie te worden bekeken of de warmteafgite voldoende is. 

Warmteafgifte zonder bedekking

Warmteafgite Fermacell 2 x 12,5 mm 

Aantal groepen

Hieronder is te zien uit hoeveel groepen het systeem bestaat. Installatie

Systeemplaten
De platen zijn eenvoudig naast elkaar te leggen, wat zeer snel gaat.

Warmtegeleiding lamellen
De lamellen worden in de rechte gleuven gedrukt met een hart-hart afstand van 75 of 150 mm. 

Vloerverwarmingsbuis 
De buis wordt voor de voet uitgerold en in de lamellen geklikt. 

Stralingsplaten
Dit zijn dunne metalen platen welke het systeem volledig afdekken, hierdoor krijgt de vloer direct meer stevigheid en daarnaast zorgen de stralingsplaten voor een hogere warmteafgifte. 


Afwerkvloer parket / laminaat
Hieroverheen kan vervolgens een stevige vloer zoals parket gelegd worden, belangrijk is dat de vloer stevig genoeg is voor de uiteindelijke vloerbelasting. Het wordt aangeraden een vloer met een daarin geïntegreerde dragende ondervloer te kiezen.

Door de metalen stralingsplaat biedt dit systeem meer ondersteuning voor de gekozen vloer. 

Om geluidsoverlast tegen te gaan is het aan te raden Heat-Foil® tussen het droogbouwsysteem en het laminaat of parket te plaatsen.

Afwerkvloer PVC, tapijt, vinyl of linoleum
Voor het plaatsen van een niet stevige afwerkvloer zoals PVC is het nodig een tussenvloer van Jumpax® Basic te plaatsen. Deze vloer is volledig vlak waarna de afwerkvloer hier direct overheen verlijmd kan worden. 


Installatie verdeler

De vloerverwarmingsbuizen worden vervolgens aangesloten op de vloerverwarming verdeler, knip de buis op maat, en ontbraam deze met een ontbramer. Plaats hierna de wartel set op de buis, eerst de wartel, dan de knelring en vervolgens de tule (onderdeeltje met o-ringen) . Vervolgens kan de buis bevestigd worden aan de verdeler.

Let op dat de pomp nooit draait wanneer het systeem niet is gevuld met water, de pomp kan hierdoor beschadigd raken. Ontlucht de verdeler met de aanwezige ontluchter, linksboven op de verdeler.

Vervolgens kan de verdeler aangesloten worden op de retour en aanvoerkraan aan de bovenkant van de verdeler. Doe dit met bijvoorbeeld een puntstuk. Een standaard vloerverwarming verdeler heeft een aanvoertemperatuur nodig van ten minste 60 °C. Dit is nodig omdat dit een mengverdeler is, wanneer de aanvoertemperatuur lager is zal de vloer minder goed opwarmen.

Deze verdeler is uitermate geschikt in combinatie met een CV-ketel, wanneer er motoren worden gemonteerd op de verdeler is het aan te raden een verdeler met drukverschilregelaar te kiezen. Neem in dat geval contact met ons op en we sturen je binnen 1 werkdag een passende offerte toe.

Test voordat de afwerkvloer wordt geplaatst altijd of de buizen waterdicht zijn door er met water druk op te zetten en gedurende een tijd te controleren of de druk hetzelfde blijft en er geen lekkages zijn. De druk en tijd waarmee getest moet worden is terug te vinden in de installatievoorschriften. Voor het testen kan je bijvoorbeeld een afpersapparaat gebruiken.


Bescherm de pomp, installeer een vuilafscheider!

Om energie te besparen is het in Nederland verplicht gebruik te maken van een A-label pomp, deze pompen worden echter aangedreven door een magneetmotor waardoor deze ijzerdeeltjes aantrekt. Deze ijzerdeeltjes kunnen de pomp beschadigen waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verkort. Een vuilafscheider filtert deze ijzer, en andere vuildeeltjes uit het water waardoor de pomp langer mee zal gaan.

Is er iets niet duidelijk, of loop je ergens tegen aan? Neem contact met ons op en we helpen je verder!


Let op! het is mogelijk dat er extra maatregelen nodig zijn om bijvoorbeeld te voorkomen dat vocht door kan dringen in het systeem. Dit dient per situatie bekeken te worden en is de verantwoordelijkheid van de klant. 


Het is niet toegestaan bovenstaande informatieve tekst te gebruiken voor commerciële doeleinden en of publicatie zonder schriftelijke toestemming van Benem.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Meer informatie
Artikelnummer Benem B100063
Type Vloerverwarming set
Pomp Grundfos
Toepassing Vloerverwarming
Groepen thermostatisch voorbereid Ja M30
Aansluitmaat groepen 3/4" euroconus
Aansluitmaat CV t/m 6 gr. 1/2" / vanaf 6 gr. 3/4"
Afsluitkranen Ja aanvoer en retour
Debiet instelbaar Ja
Aftapper Ja
Ontluchter Ja
Thermometer Ja aanvoer en retour
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vloerverwarming set droogbouw
Uw waardering