Informatie | Watts Vision zoneregeling

Met Watts Vision creëer je de perfecte zoneregeling, door middel van een aantal kwalitatieve producten stel je eenvoudig een systeem samen waarmee elke ruimte in huis perfect op temperatuur te regelen is. Geen koude voeten in de studeerkamer omdat de thermostaat in de woonkamer hangt. Met Watts Vision regel je de temperatuur in elke kamer op de eigen thermostaat. Plaats op een centrale plek de centrale touchscreen om het instellen en na-regelen nog makkelijker te maken. De centrale touchscreen maakt het ook mogelijk om het systeem via een mobiele App te bedienen, ideaal wanneer je de verwarming vast aan wilt zetten als je in de auto naar huis stapt.

Watts Vision is eenvoudig uit te breiden voor verschillende verwarmingsonderdelen, alle toepassingen zijn te zien in Figuur 1 en zullen daar onder besproken worden. De centrale touchscreen kan tot 50 zones aansturen, waardoor het ideaal is voor alle soorten huizen.

 

 

Figuur 1 Toepassingen van Watts Vision Zoneregeling

Toepassingen

Dankzij het uitgebreide assortiment is het mogelijk om de producten te gebruiken voor verschillende soorten verwarmingen. Deze zullen besproken worden en er zullen voorbeelden gegeven worden.

Radiator

Aan de radiatoren kunnen Watts Vision thermostaatknoppen gekoppeld worden, één voor iedere radiator in de ruimte. Deze zullen de radiator aansturen en dankzij de ingebouwde temperatuursensor, meet het precies de temperatuur in de ruimte. De thermostaatknop kan gekoppeld worden aan het Watts Vision centrale touchscreen om zo nog gemakkelijker de temperatuur te regelen. Wanneer de thermostaatknop op een onhandige plek gekoppeld zit, bijvoorbeeld onder een vensterbank, kan er ook een losse thermostaat in deze zone geplaatst worden. De combinatie die zo wordt verkregen is te zien in Figuur 2.

 

 

 

 

Figuur 2 Watts Vision Combinatie voor Radiator

Vloerverwarming

Om vloerverwarming te koppelen aan het Watts Vision systeem, zal voor de aansturing van de thermische motor een Master gebruikt worden. De thermische motor zorgt voor de aandrijving van het openen en sluiten van de groepsafsluiters. Eén Master kan tot zes zones regelen en per zone kunnen maximaal 4 motoren worden aangestuurd. Zodoende kunnen maximaal 24 motoren worden aangestuurd. Ook kunnen meerdere groepen die in één zone liggen, samen aan dezelfde thermostaat verbonden worden.

Mochten de 6 zones van de Master niet genoeg zijn, dan biedt de uitbreidingsmodule de oplossing. Voor deze uitbreidingsmodule bestaat de keuze uit vier of zes extra zones, waarbij per zone maximaal vier motoren aangesloten kunnen worden. De Master, met of zonder uitbreidingsmodule, kan eenvoudig gekoppeld worden aan de centrale touchscreen om de temperatuur in alle zones apart te regelen, zie figuur 3.

Het Watts Vision systeem heeft tevens een ketelaansturing die zowel een ketel als een warmtepomp kan aansturen. Hiervoor is een Ontvanger Ketelaansturing beschikbaar, maar ook een Ontvanger aan/uit schakelaar of een Plug & Play Ontvanger kan hiervoor gebruikt worden als je een 230V signaal nodig hebt. Deze ontvangers kunnen ook gebruikt worden voor het aan- en uitschakelen van andere elektrische apparaten.

 

Figuur 3 Watts Vision Combinatie voor Vloerverwarmingen

Elektrische apparaten

Naast de vele mogelijkheden voor het regelen van de temperatuur, heeft de Watts Vision ook de mogelijkheid om licht en apparatuur aan te sturen. Onder de apparatuur valt niet alleen de elektrische radiator, maar bijvoorbeeld ook televisies en lampen. Door gebruik te maken van de Ontvanger aan/uit schakelaar of de Plug & Play Ontvanger, kan dit gemakkelijk aangestuurd worden vanaf de centrale touchscreen. In dit filmpje is te zien hoe gemakkelijk dit in zijn werking gaat.

Links

Watts Vision overzicht

Watts Vision algemene brochure

Watts Vision folder Thermostaatknop

Watts Vision toepassingen

Watts Vision instructie video

Gerelateerde producten

Heb je nog vragen?

Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie hebben, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.