Vloerverwarming droogbouw

Droogbouw, perfect voor een houten ondervloer. 

Met een droogbouw vloerverwarming systeem is het mogelijk vloerverwarming op een houten ondergrond te plaatsen. Het is hiervoor niet langer nodig een betonnen vloer te storten of een dikke afwerkvloer te plaatsen. De totale hoogte van dit systeem is slechts 25 mm. Is 25 mm te hoog? neem contact op en we zoeken samen naar een oplossing. 

Pakketten

Om het je gemakkelijk te maken hebben we complete pakketten gemaakt waarin alle materialen zitten die je nodig hebt. Je kan eenvoudig je eigen pakket samenstellen. Je krijgt daarna direct online de prijs te zien. 

Kom je er toch niet uit, of heb je aanvullende wensen? Dan maken we vrijblijvend een offerte op maat. We hebben daarvoor een aanvraag formulier gemaakt met alle vragen over jou situatie. 

Afwerkvloer

Over droogbouw vloerverwarming kan je veel verschillende soorten vloeren plaatsen, hieronder kan je zien welke. Door de metalen stralingsplaat biedt dit systeem meer ondersteuning dan veel andere systemen. 

Droogbouw met Heat-Foil

  • Dik laminaat

  • Parket

Droogbouw met Heat-foil en Jumpax® Basic

  • PVC (lijm)

  • Klik PVC

  • Linoleum

  • Tapijt

  • Vinyl

  • Dun laminaat

Bovenstaande materialen moeten geschikt zijn voor vloerverwarming, daarbij moet rekening gehouden worden met de maximale temperatuur van de vloer. Daarnaast kan het voor sommige materialen nodig zijn een extra folie te plaatsen, zoals soms onder clik pvc nodig is. 

Tegels

Over droogbouw tegelen is vaak geen verstandige keuze, door een cementvezelplaat zoals Knauf Brio over het droogbouw te plaatsen is het mogelijk te tegelen, maar de tegels mogen maximaal 30 x 30 cm zijn en de ondergrond moet voldoende stevig zijn. Omdat je daarmee alsnog hoog uit komt, is het vaak verstandiger om op plaatsen waar je tegels wilt zoals in de badkamer en toilet een dekvloer te storten en de vloerverwarming daarin te verwerken met draadmatten. Je hebt dan een goede ondervloer voor tegels met een goede warmteafgifte. 

Droogbouw met CV-ketel of warmtepomp

Droogbouw vloerverwarming kan prima aangesloten worden op het huidige CV systeem, zowel op hoge als of lage temperatuur systemen. Daarnaast is het een perfect warmteafgifte systeem voor warmtepompen of andere duurzame installaties. Daarnaast is vloerverwarming de keuze voor de toekomst, normale radiatoren zijn over het algemeen niet geschikt om te verwarmen met een warmtepomp omdat radiatoren een hoge aanvoertemperatuur nodig hebben terwijl een warmtepomp het beste werkt bij een lage aanvoertemperatuur. Vloerverwarming is ook geschikt voor een lage temperatuur en daardoor kan je later makkelijk overstappen naar een duurzame opwekking van de warmte zonder veel kosten te hoeven maken voor het plaatsen van erg dure lage temperatuur radiatoren. 

Installatie

Systeemplaten

De platen zijn eenvoudig naast elkaar te leggen, wat zeer snel gaat.

Warmtegeleiding lamellen

De lamellen worden in de rechte gleuven gedrukt met een hart-hart afstand van 75 of 150 mm. 

Vloerverwarmingsbuis

De buis wordt voor de voet uitgerold en in de lamellen geklikt. 

Stralingsplaten

Dit zijn dunne metalen platen welke het systeem volledig afdekken, hierdoor krijgt de vloer direct meer stevigheid en daarnaast zorgen de stralingsplaten voor een hogere warmteafgifte. 

Heat-foil

Vervolgens wordt een Heat-foil geplaatst om geluidsoverlast door uitzetten en krimpen te voorkomen. Daarnaast dient Heat-Foil als egalisatie voor kleine hoogteverschillen. 

Afwerkvloer parket / laminaat

Hieroverheen kan vervolgens een stevige vloer zoals parket of een dik laminaat gelegd worden, belangrijk is dat de vloer stevig genoeg is voor de uiteindelijke vloerbelasting. Het wordt aangeraden een vloer met een daarin geïntegreerde dragende ondervloer te kiezen.

Optioneel Jumpax Basic

Om zachte vloeren zoals PVC (lijm), klik PVC, tapijt, vinyl of linoleum te kunnen plaatsen moet vervolges een Jumpax® Basic geplaatst worden. 

Afwerkvloer PVC, tapijt, vinyl of linoleum

Vervolgens kan de afwerkvloer geplaatst of gelijmd worden. Volg de instructies van de fabrikant van de afwerkvoer hoe deze verwerkt moet worden. 

Legplan 

Bij aanschaf van een droogbouw vloerverwarming pakket kan er indien gewenst kosteloos een legplan gemaakt worden.

 


 

Het is niet toegestaan bovenstaande informatieve tekst te gebruiken voor commerciële doeleinden en of publicatie zonder schriftelijke toestemming van Benem.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.