Merken Watts Vision

Download PDF

Watts klimaatregeling

Het assortiment van Watts bestaat uit producten welke gemakkelijk aan elkaar te koppelen zijn om zo eenvoudig een professioneel (zone)regeling op te zetten. De uitwisselbaarheid van de producten is ongekend, net als de mogelijkheden van het systeem. 

Toepassingen

Hieronder kan je voorbeelden vinden welke weergeven welke producten je met elkaar kan koppelen, en welke producten waarvoor bedoeld zijn. 

Klik op een onderdeel om hem in een nieuw venster te bekijken. 

Centrale touchscreen

De Centrale touchscreen kan je aansluiten op het wifi netwerk en onder andere bedienen met je telefoon (iOS, Android) met de gratis Apps. Je kan hiermee niet alleen de verwarming regelen maar ook de verlichting en andere aan / uit apparaten. 


Vloerverwarming

Om vloerverwarming in een of meerdere zones te regelen is minimaal 1 thermostaat nodig, per zone die op temperatuur geregeld moet worden is 1 thermostaat nodig. Een Centrale touchscreen werkt niet als thermostaat, maar met een centrale touchscreen is instellen wel makkelijker. Een Centrale touchscreen kan maximaal 50 zones aansturen. 

Voorbeeld: Om 4 kamers te regelen kan je dus 4 thermostaten nodig, zoals de Basic , Basic LCDPro  of Belux.


Vervolgens heb je de aansturing nodig voor de motoren, hiervoor kies je altijd een Master. Met een Master kan je 6 zones regelen, maar 24 motoren aansturen (max. 4 per zone).

Tip: Je kan bijvoorbeeld 2 groepen die in 1 zone liggen, met 1 zone regelen door simpelweg 2 motoren op die zone aan te sluiten (max. 4 motoren per groep).

Als 6 zones niet genoeg zijn kan je hier een Slave met 4 of een Slave met 6 zones aan koppelen. Ook bij de Slave kan je maximaal 4 motoren per zone aansluiten. 

De Master is standaard uitgevoerd met een ketel en pomp aansturing waarmee je deze bedraad aan kunt sluiten. Wil je dit draadloos doen dan heb je een Ontvanger ketelaansturing  of Ontvanger aan / uit schakelaar nodig. De laatste is er ook in plug & play uitvoering. Ook is het mogelijk met de laatste 2 bijvoorbeeld elektrische radiatoren of verlichting aan en uit te schakelen.

Als er minimaal 1 Centrale touchscreen aanwezig is is het mogelijk een Thermostaatknop aan het systeem te koppelen om een of meerdere radiatoren aan te sturen. Voor het meten van de temperatuur kan gebruik worden gemaakt van een thermostaat,of de Thermostaatknop zelf. Gebruik je een losse thermostaat voor het meten van de temperatuur? dan wordt de temperatuursensor van de Thermostaatknop uitgeschakeld. 

Voorbeeld: Je wilt vloerverwarming regelen in huis, verdeeld over 2 verdiepingen en 2 verdelers (10 groepen). Je wilt het systeem graag bedienen via het touchscreen en de mobiele App. In 5 kamers wil je de temperatuur onafhankelijk geregeld hebben. De ketel hangt niet in de buurt van de Master dus je wilt de ketel draadloos aansturen. 

Hiervoor kies je bijvoorbeeld:

1 Centrale touchscreen  (wit of zwart)

2 Masters, voor elke verdeler 1

5  Thermostaten (zoals bijvoorbeeld de Basic , Basic LCDPro of Belux) voor het meten en regelen van de temperatuur in de 5 ruimtes.

10 Thermische motoren voor dicht en open zetten van de vloerverwarming groepen. 

1 Ontvanger Ketelaansturing voor het draadloos aansturen van de ketel. Radiatoren

Om radiatoren aan te kunnen sturen heb je minimaal 1 Centrale touchscreen nodig, verder kan je dit systeem uitbreiden met elke gewenste thermostaat. Een Centrale touchscreen kan maximaal 50 zones aansturen. 

Kies het aantal benodigde Thermostaatknoppen, in de Thermostaatknop is een temperatuursensor ingebouwd welke de ruimtetemperatuur meet. Het kan handig zijn een losse thermostaat op een centrale plek te plaatsen en die vervolgens de Thermostaatknop aan te laten sturen. Een Thermostaatknop zit soms op een plek waar de ruimtetemperatuur niet goed gemeten kan worden, zoals bijvoorbeeld onder een vensterbank. Door de losse thermostaat op een centrale plek in de ruimte te plaatsen meet je wat je ook echt voelt. 

Het is eenvoudig om vloerverwarming te koppelen aan een regelsysteem voor radiatoren, hiervoor is minimaal 1 Master en Thermische motor nodig. Dit kan uitgebreid worden voor het gewenste aantal zones en motoren. 

Vervolgens moet je een ontvanger hebben voor het aansturen van de CV-ketel of pomp. Dit kan met een Ontvanger ketelaansturing, Ontvanger aan / uit schakelaar of Plug & play schakelaar. Ook is het mogelijk met de laatste 2 elektrische radiatoren of verlichting aan en uit te schakelen. 

Voorbeeld: Je wilt 5 radiatoren verdeeld over 3 ruimtes (woonkamer en 2 slaapkamers) regelen, 2 Thermostaatknoppen zitten onder de vensterbank en meten daarom de temperatuur niet goed.

Hiervoor kies je bijvoorbeeld:

Centrale touchscreen  (wit of zwart) voor in de woonkamer

5 Thermostaatknoppen 

2 Thermostaten (zoals bijvoorbeeld de Basic , Basic LCDPro of Belux) om op een centrale plek in de slaapkamers te plaatsen.

1 Ontvanger ketelaansturing voor het aansturen van de ketel. 


Links

Watts Vision overzicht 

Watts Vision algemene brochure

Watts Vision folder Thermostaatknop

Watts Vision toepassingen

Watts Vision instructie video


Kom je er toch niet uit? Binnen 4 uur een passende offerte.


Het is niet toegestaan bovenstaande informatieve tekst te gebruiken voor commerciële doeleinden en of publicatie zonder schriftelijke toestemming van Benem.

Deze informatieve tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, echter kunnen er geen rechten aan worden ontleend.